"Promovarea culturii este cea mai frumoasa misiune posibila, pe care ne-o asumam cu dragoste de peste 70 ani. Ce poate fi mai frumos decat sa oferi bucurie oamenilor, sa aduci zambetul pe fata copiilor, sa starnesti imaginatia tinerilor, sa deschizi noi orizonturi impatimitilor de cunoastere? Cartile fac minuni! De aceea, cartea va fi intotdeauna prioritatea noastra!" - Marieta Seba, Director General

 

Suntem cel mai longeviv brand prezent pe piata romaneasca de retail de carte, cu peste 70 de ani de activitate continua si cu clienti din trei generatii: bunci, parinti si copii.

Din acest motiv, in librariile noastre veti gasi in primul rand carti si produse destinate dezvoltarii culturale si educationale a copiilor, precum si librari experimentati ale caror recomandari le veti pretui.

Compania de Librarii Bucuresti inseamna mai mult decat traditie, inseamna diversitate si adaptare permanenta la nevoile si asteptarile clientului. Astfel, am ajuns azi la un portofoliu de 65 000 de articole si o gama variata de produse care completeaza in mod armonios oferta de carte cu cadouri deosebite, instrumente de scris, decoratiuni, jucarii, genti, papetarie, cosmetice, ceai sau cafea.

 

Suntem langa casa, scoala sau job-ul tau!

Avem cea mai extinsa retea de librarii din Romania, prin cele 39 de magazine reusim sa fim aproape de cumparatorii din toate sectoarele Bucurestiului. Clientii nostri se bucura de acces la intreg portofoliul de produse, putand comanda orice produs prin intermediul magazinului online clb.ro, cu ridicarea produselor din libraria preferata.

Prin intermediul magazinului de cadouri culturale clb.ro, deschidem larg usa cumparatorilor de pretutindeni, acelora care cauta cadouri deosebite, care bucura sufletul, precum si pasionatilor de lectura, tinerilor cititori, curiosilor care vor sa invete, autodidactior etc.

 

Nu vindem doar carti sau cadouri, oferim recomandari!

La CLB ne place sa impletim traditia cu inovatia, de aceea in librariile noastre veti intalni atat librari tineri, pasionati si dedicati acestei meserii nobile, precum si librarii cu zeci de ani de experienta, care va vor ghida cu maiestrie in alegerea celor mai potrivite lecturi sau cadouri.

Va oferim mixul perfect de informatii pentru a va bucura de produse care va vor aduce satisfactie sufleteasca!

Va asteptam cu drag sa ne treceti pragul, virtual sau real!

 

O scurta istorie a unei lungi traditii!

1950 - Se infiinteaza Centrul de Librarii Bucuresti, retea de librarii de stat destinata bucurestenilor;

1973 - Libraria Mihail Sadoveanu (aflata astazi in str. Edgard Quinet, nr.10) devine "kilometrul zero al culturii bucurestene" incepand, sub conducerea dnei Georgeta Munteanu, un adevarat maraton de evenimente si lansari de carte, alaturi de mari nume ale culturii romanesti precum Octavian Paler, Marin Preda, Augustin Buzura, Ion Baiesu, Adrian Paunescu, Dinu Sararu, Nicolae Steinhardt, Eugen Barbu, D.R. Popescu, Alexandru Paleologu, Doina Uricariu, Ana Blandiana, Mircea Dinescu, Nicolae Manolescu, Ileana Vulpescu sau Eugen Simion.

1989 - Revolutia Romana gaseste Centrul de Librarii Bucuresti cu un numar 130 de magazine, 850 angajati si un public avid de cultura.

1990 - Centrul de Librarii Bucuresti este preluat de Ministerul Culturii.

1995 - Dupa un lung si anevoios razboi birocratic, CLB reuseste sa cumpere 35 dintre spatiile comerciale detinute, incepand astfel drumul catre privatizare si salvarea librariilor de cartier. Este anul in care la conducerea companiei vine Marieta Seba, o tanara ambitioasa care va duce o lupta acerba pentru privatizarea companiei si pentru mentinerea valorilor echipei sale.

1997 - Centrul de Librarii Bucuresti se privatizeaza prin metoda MEBO si devine Compania de Librarii Bucuresti.

2000 - Compania reuseste sa cumpere inca 28 de spatii, un efort financiar care se dovedeste greu de gestionat, dar care asigura obiectivul asumat, acela de a ramane cea mai mare retea de librarii din Bucuresti.

2001 - Compania incepe colaborarea cu un consultant german, in vederea reorganizarii librariilor dupa modelul occidental, precum si pentru trainingul personalului astfel incat sa raspunda cat mai bine unei piete aflata intr-o continua schimbare.

2004 - Anii care au urmat au fost marcati de noi investitii in modernizarea librariilor, a infrastructurii informatice, precum si in pregatirea personalului pentru a raspunde cat mai bine cerintelor pietei.

2009 - Librariile sunt complet informatizate, sistemul Charisma ERP automatizand activitatile de vanzare, aprovizionare, raportare etc.

2014 - CLB lanseaza magazinul online clb.ro, deschizandu-si astfel portile catre iubitorii de carte de pretutindeni. In 2019, o data cu relansarea acestuia, CLB incepe o ascensiune promitatoare in comertul electronic de carte.

2015 - CLB aniverseaza 65 de ani de activitate alaturi de partenerii sai de traditie, dar si de nume importante ale culturii romanesti actuale.

2018 - CLB lanseza lanseaza proiectul "Targ de carte pentru copii - Din dragoste de carte", derulat la nivelul intregii retele de librarii, care se va transforma intr-o traditie anuala, apreciata si asteptata de pariniti si copii.

2020 - CLB aniverseaza peste 70 de ani de activitate si traditie, intrand in istorie ca cel mai longeviv brand romanesc de retail carte.

Convocator AGA 15 februarie 2020

 

Datele de identificare ale firmei

SC COMPANIA DE LIBRARII BUCURESTI SA

Adresa de corespondenta:

Bdul Unirii,nr.10, bl.7B, parter, sector 4 Bucuresti

Sediu:

Bdul Unirii, nr.10, bl.7B, sector 4, Bucuresti

Cod Unic de Inregistrare:

RO 361307

Nr. de ordine in Reg. Comertului:

J40/6333/1992

Scroll