„Se spune c&259; pentru a urca pe stânci pân&259; în vârful muntelui trebuie s&259;-&539;i zdrele&537;ti genunchii Este exact ceea ce face în aceast&259; carte Ovidiu Mih&259;ilescu Î&537;i zdrele&537;te genunchii pas cu pas urcând stâncile în c&259;utarea r&259;spunsurilor c&259;ci întâlnind simbol dup&259; simbolavând intui&539;ie dup&259; intui&539;ie singura

Alfabetul ebraic si arborele vietii

de Ovidiu Mihailescu

Cod produs: 0000214918

Editura: Darclee

Data aparitie: 2020

Editie: 2020

ISBN: 978-606-9010-07-5

Numar de pagini: 224

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
„Se spune că pentru a urca pe stânci până în vârful muntelui, trebuie să-ți zdrelești genunchii. Este exact ceea ce face în această carte Ovidiu Mihăilescu. Își zdrelește genunchii pas cu pas, urcând stâncile în căutarea răspunsurilor, căci întâlnind simbol după simbol,
având intuiție după intuiție, singura cale posibilă este doar vârful, Cerul dacă vreți.
Vreme de 20 de ani, omul Ovidiu Mihăilescu a meditat la înțelesuri, descifrându-le pe parcurs, având la dispoziție instrumente lăuntrice poetice, o cunoaștere intuitivă mai mult decât o logică dobândită din studii aprofundate. Cred că de aici reiese valoarea reală a acestei cărți la care a muncit atâția ani.
Simbolurile sunt oglinzi vii ale înțelesurilor celor mai profunde,pentru care nu găsim cuvinte uneori. Cerem celui mai neînsemnat lucru din viața noastră de zi cu zi să poarte semnificații grele, iar cele mai interesante și dragi pentru noi seamănă cu lampa lui Aladin: tot ce avem de făcut este să le frecăm ușor, iar sentimentele și vremurile de demult revin, prind viață și devin adevăruri fundamentale. Uneori, cutia cu bomboane pe care bunica o ținea pe măsuța de la intrare este un simbol viu care ne poate aminti generozitatea ei, nu mereu accesibilă.
Acesta este adevăratul rost al simbolurilor, nu reprezentarea rece a unor idei, ci însuflețirea tuturor ființelor și lucrurilor care trăiesc în noi și în jurul nostru. Ele ne ajută să auzim mărturia misterului dureros al vieții și, fie că e vorba de un crucifix, o statuetă, o bucată de lemn sau o scoică spartă, simbolurile ne ajută să ducem povara.
Cred că deschiderea lui Ovidiu Mihăilescu către aceste daruri numite simplu simboluri îi poate fi utilă celui care dă de semne în calea sa și este măcinat de curiozitate.”
— LORETA POPA, scriitoare
 
„Profesorul meu, Pitagora, tatăl filozofiei, şi-a luat învăţăturile de la cabalişti. El a fost primul care a tradus cuvântul Kabbalah, necunoscut contemporanilor săi, în cuvântul grec filozofie. Cabala nu ne lasă să ne trăim vieţile în praf, ci ne elevează minţile către culmile cunoaşterii.”
— JOHANN REUCHLIN, umanist german 
 
„Astăzi, când un număr din ce în ce mai mare de oameni sunt convinşi că religia şi ştiinţa nu furnizează răspunsurile la întrebările cele mai profunde ale vieţii, ei încep să privească în altă parte pentru a găsi aceste răspunsuri. Acestea sunt vremurile pe care Cabala le-a aşteptat şi de aceea reapare acum: pentru a furniza răspunsul la scopul existenţei.”
— MICHAEL LAITMAN, rabin, fondatorul Bnei Baruch

Data aparitie 2020
Editie 2020
ISBN 978-606-9010-07-5
Numar de pagini 224
Autor

Ovidiu Mihailescu

Numar pagini 224
Scroll