Prezentare Edi&355;ia a V-a a fost integral revizuit&259; &351;i completat&259; &539;inând seama atât de observa&539;iile &537;i sugestiile f&259;cute de studen&539;i sau medici cât &537;i printr-o extrem de minu&539;ioas&259; reanalizare din partea autorului Este structurat&259; în 2 volume din care primul volum text cuprinde 2 p&259;r&355;i – criterii de diagnostic electrocardiografic &351;i explica&355;ii la electrocardiogramele din
 

Atlas de ElectroCardiografie volumul I+II (editia a V a)

Cod

Cod produs: 0000195023

producator

Editura: Editura Medicala

disponibilitate Disponibilitate:
livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Prezentare: Ediţia a V-a a fost integral revizuită şi completată, ținând seama atât de observațiile și sugestiile făcute de studenți sau medici, cât și printr-o extrem de minuțioasă reanalizare din partea autorului. Este structurată în 2 volume, din care primul volum (text) cuprinde 2 părţi – criterii de diagnostic electrocardiografic şi explicaţii la electrocardiogramele din volumul II, iar volumul II, reproducerile celor peste 700 de electrocardiograme, grupate pe sindroame sau diferite aspecte electrocardiografice, constituind astfel materialul ilustrativ al atlasului. Din acest punct de vedere, vorbim în acelaşi timp despre un manual, pentru că lucrarea oferă explicaţii simple şi metode de lucru în citirea unei electrocardiograme, despre un tratat, în ce priveşte diagnosticul electrocardiografic, prin sinteza cât mai completă şi concis expusă a tot ce se ştie în electrocardiografia clasică, dar, mai întâi de toate, despre un atlas, prin numărul mare de reproduceri selectate spre a fi cât mai reprezentative. Citirea cu atenţie a argumentării diagnosticului la fiecare electrocardiogramă din Atlas (având în faţă volumul II deschis la pagina respectivă şi alături explicaţiile din partea a II-a a volumului I) va ajuta foarte mult la înţelegerea şi formarea unei gândiri medicale adecvate interpretării electrocardiogramelor.

Cuprins: Volumul I: Partea I: Electrocardiograma. Părţile componente. Bazele teoretice ale electrocardiografiei. Cum se citeşte o ECG? Elementele semiologiei morfologice a ECG. Electrocardiograma normală. Modificările undei P. Supraîncărcarea ventriculară-SV. Hipertrofia ventriculară-HV. Blocul complet de ramură-BR. Sindroamele de preexcitaţie ventriculară-PEV. Infarctul miocardic acut-IMA. Insuficienţa coronariană acută şi cronică-ICA şi ICC. Cordul pulmonar acut-CPA. Cordul pulmonar cronic-CPC. Pericarditele. Cardiomiopatiile-CM. Modificări ECG produse de medicamente. Diselectrolitemiile. Situs inversus. Probleme generale ale tulburărilor de ritm. Tulburările de excitabilitate de origine sinusală. Tulburările de excitabilitate atriale. Tulburările de excitabilitate joncţională (nodală). Tulburările de ritm prin creșterea excitabilității ventriculare. Blocurile sino-atriale-BSA. Blocurile atrio-ventriculare-BAV. Alte disritmii cardiace. Modificările ECG în stimularea artificială a inimii. Partea a II-a: Explicaţii la reproducerile ECG. Cuprinsul reproducerilor ECG din volumul II. Volumul II: Electrocardiograme. Reproduceri.

Adresabilitate: Medici de medicină generală, specialişti în medicină internă, cardiologi, rezidenţi, studenţi în medicină.


Autor

Corneliu Dudea

Data aparitie 2019
Editie Editia a V a
ISBN 978-973-39-0826-5
Numar de pagini 745
Numar pagini 745
Tip coperta Cartonat
Scroll