In stransa legatura cu evolutiile actuale ale situatiei economice pe plan mondial precum si in tara noastra auditorul financiar este profesionistul care contribuie intr-o masura semnificativa la asanarea climatului economic si la restabilirea increderii in initiativele masurile oneste si pertinente de depasire ale crizei economicePrin profesionalism atitudine independenta si transparenta in desfasurarea misiunilor de audit financiar prin elaborarea unor rapoarte de calitate

Auditul financiar-contabil. Demers metodologic si cazuri practice

de Victor Munteanu - Coordonator

Cod produs: 0000203838

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-28-1075-7

Numar de pagini: 476

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

In stransa legatura cu evolutiile actuale ale situatiei economice, pe plan mondial, precum si in tara noastra, auditorul financiar este profesionistul care contribuie intr-o masura semnificativa, la asanarea climatului economic si la restabilirea increderii in initiativele, masurile oneste si pertinente de depasire ale crizei economice.
Prin profesionalism, atitudine, independenta si transparenta in desfasurarea misiunilor de audit financiar, prin elaborarea unor rapoarte de calitate, auditorul financiar satisface interesul public manifestat cu privire la corectitudinea afacerilor supuse evaluarii sale, indeplinind, totodata si un important rol social.
Asteptarile mediului de afaceri si in general, ale beneficiarilor rapoartelor de audit fata de auditorii financiari sunt legate, in principal, de realizarea unor misiuni de audit de calitate, de natura sa ofere asigurari pertinente cu privire la realitatea si corectitudinea informatiilor cuprinse in situatiile financiare.
Astfel, se poate da un mesaj foarte important cu privire la starea sanatatii entitatilor auditate. In lumea afacerilor pe plan mondial, numele unor firme de audit a fost coroborat, uneori, cu esecul sau cu frauda in scandaluri de proportii. Din fericire, asemenea situatii nu s-au ivit in tara noastra, auditorii financiari romani bucurandu-se de o buna reputatie.
In acest context, lucrarea se ocupa cu studiul principiilor generale si a normelor profesionale ale auditului financiar-contabil, atat din punct de vedere teoretic-conceptual, cat si din punct de vedere practic-aplicativ. Demersul sau metodico-didactic isi propune sa ofere celor interesati modalitatile cele mai eficiente pentru intelegerea si aprofundarea tuturor aspectelor legate de auditul financiar, sa le formeze o gandire logica, independenta, in practicarea acestei profesii, precum si deprinderile necesare pentru auditarea situatiilor financiare.
Din problematica auditului financiar, au fost alese si prezentate aspectele privind principiile si regulile specifice auditului financiar; definirea, obiectivele si reglementarile auditului financiar; cadrul conceptual al misiunilor de audit financiar; principiile de etica ale auditorilor financiari; planificarea unei misiuni de audit financiar; probele de audit financiar si procedeele de colectare a acestora; etapele de realizare a unei misiuni de audit financiar; auditul conturilor cuprinse in situatiile financiare; frauda si eroarea in auditul financiar; documentarea lucrarilor de audit financiar; concluziile auditului, emiterea opiniei si elaborarea raportului de audit financiar.
In acest sens, lucrarea se adreseaza, in primul rand, celor care in facultatii (licenta si master) sau alte forme de pregatire profesionala studiaza auditul financiar-contabil.
Ea este destinata, in al doilea rand, stagiarilor si practicienilor in domeniul auditului financiar-contabil, expertilor contabili, analistilor financiari si altor specialisti care doresc sa aprofundeze valentele informationale ale acestui domeniu.
Tuturor acestora li se ofera problematica organizarii, conducerii si derularii in limitele standardelor internationale de (contabilitate si audit) si a actelor normative in domeniu elaborate in tara noastra, a unui angajament de audit financiar.
La redactarea lucrarii ne-am folosit de o bogata legislatie si literatura straina, dar mai ales autohtona. Adresam multumiri normalizatorilor romani, organismului profesional (Camera Auditorilor Financiari) in domeniu, pentru straduinta de a crea si apoi perfectiona un sistem de audit financiar competitiv.
Apreciem, de asemenea, interesul si competenta profesionala a specialistilor din invatamantul superior, cercetare si practica in domeniul auditului financiar-contabil pentru cartile, studiile si punctele de vedere proprii ce au vazut lumina tiparului si care ne-au fost de un real folos in redactarea lucrarii.
Ne-am bucurat de sprijinul calificat al editurii, tipografiei, redactorului si procesorilor de text, care s-au ingrijit de pregatirea operativa si aparitia in cele mai bune conditii a lucrarii,drept pentru care le multumim.
Multumim, aprioric, cititorilor nostri, studenti (licenta si master), stagiari, cadre didactice, specialisti care vor avea rabdarea si interesul sa lectureze si sa foloseasca aceasta carte.
Suntem constienti de faptul ca lucrarea poate fi imbunatatita, ca poate face obiectul unor reflectii critice, unor sugestii si propuneri. De aceea, vom fi recunoscatori tuturor pentru recomandarile transmise pe care le asteptam cu atentia cuvenita si pe care le vom receptiona cu placere si distinsa consideratie si le vom avea in vedere la o eventuala editie.


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-28-1075-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 476
Tip coperta Necartonat
Autor

Victor Munteanu - Coordonator

Numar pagini 476
Scroll