Povestea doctorului Korczak a cunoscut numeroase ecranizari de-a lungul timpului probabil cea mai reusita fiind realizata in 1990 de Andrzej Wajda Ne aflam in anul 1940 in Varsovia Ghetoul evreiesc se afla sub teroarea nazista Intre zidurile acestuia nenumarati oameni au de suferit privatiuni inimaginabile Printre ei si copiii de la orfelinatul de acolo Si totusi in acest intuneric al disperarii un om aduce o licarire de speranta copiilor E vorba de dr Janusz

Bunul doctor din Varsovia

de Elisabeth Gifford

Cod produs: 0000220124

Editura: Meteor Press

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-910-152-0

Numar de pagini: 280

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Povestea doctorului Korczak a cunoscut numeroase ecranizari de-a lungul timpului, probabil cea mai reusita fiind realizata in 1990 de Andrzej Wajda.

 Ne aflam in anul 1940, in Varsovia. Ghetoul evreiesc se afla sub teroarea nazista. Intre zidurile acestuia, nenumarati oameni au de suferit privatiuni inimaginabile. Printre ei, si copiii de la orfelinatul de acolo. Si totusi, in acest intuneric al disperarii, un om aduce o licarire de speranta copiilor. E vorba de dr. Janusz Korczak, directorul orfelinatului, o personalitate de marca a timpului. 

„Nu abandonezi copiii in asemenea vremuri”, obisnuia el sa spuna. Ceea ce a si facut, aparandu-i pana in ultima clipa. El e ajutat in lupta sa pentru binele micutilor de doi tineri, Misa si Sofia, povestea lor de dragoste impletindu-se in mod dramatic cu cea a celorlalti evrei incercati de destin si de tavalugul istoriei. Marturiile lor i-au folosit drept sursa de inspiratie autoarei pentru crearea acestui tulburator roman-document, in care realitatea si fictiunea fuzioneaza extraordinar. Tema principala a acestuia e viata care, in ciuda ororilor razboiului, renaste permanent prin iubire si jertfa.


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-910-152-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 280
Tip coperta Necartonat
Autor

Elisabeth Gifford

Numar pagini 280
Scroll