În timpul copil&259;riei înv&259;&539;&259;m s&259; ne gestion&259;m emo&539;iile &537;i gândirea dezvoltând strategii pentru a face fa&539;&259; lucrurilor care ni se întâmpl&259; Indiferent dac&259; sunt productive sau contraproductive acestea devin adesea obiceiuri pe via&539;&259; – c&259;l&259;uzele noastre t&259;cute Obiceiurile productive ne pot oferi multe avantaje în via&539;&259; Obiceiurile contraproductive

Calauzele tacute

de Prof. Steve Peters

Cod produs: 0000232483

Editura: Publica Com

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-722-423-8

Numar de pagini: 304

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

În timpul copilăriei învățăm să ne gestionăm emoțiile și gândirea, dezvoltând strategii pentru a face față lucrurilor care ni se întâmplă. Indiferent dacă sunt productive sau contraproductive, acestea devin adesea obiceiuri pe viață – călăuzele noastre tăcute. Obiceiurile productive ne pot oferi multe avantaje în viață. Obiceiurile contraproductive care ne însoțesc și la vârsta adultă de obicei generează stres și pot fi nocive pentru funcționarea cotidiană, pentru sănătatea  psihologică și pentru relațiile pe care le avem.

Această carte are două direcții:
• Să ajute adulții să analizeze și să înțeleagă de unde provin comportamentele nesănătoase sau distructive învățate și să ofere modalități de înlocuire a  acestora cu comportamente și convingeri constructive.
• Să ofere sprijin și idei părinților, profesorilor sau altor persoane care se ocupă de îngrijirea copiilor, pentru ca aceștia să-i ajute pe copii să-și formeze obiceiuri sănătoase sau constructive și să prevină dezvoltarea unor obiceiuri nesănătoase sau distructive.

Călăuzele tăcute explorează, într-un mod ușor de înțeles, unele aspecte neurologice și psihologice ale formării obiceiurilor, precum și alte subiecte conexe. În continuare, cartea oferă reflecții și idei practice la care cititorul să mediteze, folosind exemplele a 10 obiceiuri productive.

Exemplele de obiceiuri contraproductive, ce ar putea fi schimbate, includ:
• Autocritica exagerată
• Teama de eșec și perfecționismul neiertător
• Îngrijorarea excesivă sau reacția exagerată la situații
• Procrastinarea
• Stima de sine scăzută

Exemplele de obiceiuri productive includ:
• Depășirea greșelilor
• Dezvoltarea unei perspective pozitive
• Capacitatea de a vorbi despre propriile sentimente
• Căutarea unui sprijin adecvat
• Proactivitatea și oprirea procrastinării

Prof. Steve Peters este psihiatru consultant, specializat în funcționarea minții umane. În prezent lucrează în mai multe domenii, inclusiv consultanță, sănătate, educație, sport de elită și cu persoane din rândul publicului. Peter conduce și compania Chimp Management, care este implicată în acte de caritate.


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-722-423-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 304
Tip coperta Necartonat
Autor

Prof. Steve Peters

Numar pagini 304
Scroll