Capitanul Apostolescu ancheteaza este romanul de debut al lui Horia Tecuceanu Protagonistul capitanul de Militie Nicu Apostolescu ne cucereste imediat prin fl erul si inteligenta sa deschizand magistral seria de carti ce-i poarta numele In prima parte mai multe cazuri de omor ajung in urma unei cercetari criminalistice laborioase sa fi e legate de o ancheta a Interpolului In partea a doua este elucidat dosarul unor crime savarsite concomitent in padurea Baneasa Anchetatorii n-au

Capitanul Apostolescu ancheteaza

de Horia Tecuceanu

Cod produs: 0000222432

Editura: Publisol

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-9739-97-6

Numar de pagini: 272

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Capitanul Apostolescu ancheteaza este romanul de debut al lui Horia Tecuceanu. Protagonistul, capitanul de Militie Nicu Apostolescu, ne cucereste imediat prin fl erul si inteligenta sa, deschizand magistral seria de carti ce-i poarta numele. In prima parte, mai multe cazuri de omor ajung, in urma unei cercetari criminalistice laborioase, sa fi e legate de o ancheta a Interpolului. In partea a doua, este elucidat dosarul unor crime savarsite, concomitent, in padurea Baneasa. Anchetatorii n-au nicio pista si cercetarea se transforma intr-un adevarat roller coaster detectivist. Clipa de clipa, Tecuceanu, care e un mare creator de suspans, ne tine cu nervii intinsi la maximum pana la deznodamantul cu totul neasteptat.

Horia Tecuceanu s-a nascut la Iasi, pe 30 mai 1929. Dupa liceu, a lucrat ca lacatus si, intre 1950 si 1951 a urmat cursurile unei scoli militare de aviatie. O perioada a lucrat si ca economist. A debutat in 1969 cu romanul Capitanul Apostolescu ancheteaza, care a avut un mare succes de public, fi ind bine receptat si de critica literara. A continuat sa scrie romane politiste dezvoltandu-si si rafi nandu-si personajul de-a lungul a peste cincisprezece volume. A murit pe 2 noiembrie 1997, la Bucuresti. Cartile lui Horia Tecuceanu sunt si valoroase documente de epoca. Volumele sale documenteaza literar diferite aspecte ale perioadei comuniste – uneori spunand adevarul, alteori falsifi cand lucrurile (cel mai probabil la presiunile cenzurii) – oferindu-ne o imagine destul de cuprinzatoare a unei epoci care, incet-incet, se estompeaza in memoria noastra. De aceea, Editura Publisol a ales sa publice aceste carti fara sa elimine nimic din ele si fara sa le adapteze, considerand ca astfel s-ar pierde elementul documentar al textelor.


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-9739-97-6
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 272
Tip coperta Necartonat
Autor

Horia Tecuceanu

Numar pagini 272
Scroll