Carpatia ne invit&259; s&259; redescoperim buc&259;t&259;ria unic&259; îndr&259;znea&539;&259; &537;i delicioas&259; a României un amestec surprinz&259;tor &537;i nea&537;teptat al influen&539;elor sale diverse Un adev&259;rat creuzet cultural caracterul s&259;u este înr&259;d&259;cinat într-o sumedenie de tradi&539;ii de la cele grece&537;ti turce&537;ti &537;i slave din sud &537;i est pân&259; la cele austriece

Carpatia. Retete romanesti reinterpretate

de Irina Georgescu

149.99 Lei (TVA inclus)
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

Cod produs: 0000281511

Data aparitie: 2025

ISBN: 978-630-355-477-8

Numar de pagini: 224

Disponibilitate: In stoc

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Carpatia ne invită să redescoperim bucătăria unică, îndrăzneață și delicioasă a României: un amestec surprinzător și neașteptat al influențelor sale diverse. Un adevărat creuzet cultural, caracterul său este înrădăcinat într-o sumedenie de tradiții, de la cele grecești, turcești și slave din sud și est, până la cele austriece, maghiare și saxone, din nord și vest. De la vinete coapte la grătar, bulz și fasole bătută, până la borș savuros, pilaf aromat, dovlecei umpluți, plăcinte și deserturi în stil vienez, această carte este o celebrare a unei tradiții gastronomice care nu se teme niciodată să combine gusturile!

Însoțită de ilustrații de-ți lasă gura apă, cartea va purta cititorul într-o călătorie culinară în inima României, explorându-i istoria și peisajul prin tradițiile și mâncarea sa.

 

IRINA GEORGESCU este o autoare de cărți de bucate din București stabilită în Marea Britanie, ale cărei cărți reflectă gastronomia și cultura est-europeană. Eforturile i-au fost răsplătite prin premii internaționale, Irina fiind singura româncă din lume care a primit prestigiosul premiu James Beard din Statele Unite, pentru promovarea gastronomiei românești în cartea Tava: Eastern European Baking and Desserts from Romania & Beyond (2022). Scrie articole tematice în publicații internaționale, inclusiv National Geographic Traveller, Forbes, The New York Times, The Washington Post, Epicurious, The Guardian, The Independent, și promovează totodată bucătăria românească la BBC și Channel 4. Carpatia a fost aleasă „Cea mai bună carte internațională de bucate” de către Guild of Food Writers în Marea Britanie și a primit premiul Silver Feather din partea Academiei Culinare din Germania în 2021. Ultima ei carte publicată este Danube. Recipes and Stories from Eastern Europe (2025).


Data aparitie 2025
ISBN 978-630-355-477-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 224
Tip coperta Cartonat
Autor

Irina Georgescu

Numar pagini 224

Clientii clb.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Nota acordata produsului:

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Scroll