Codul administrativ cuprinde 10 p&259;r&355;i 638 de articole &351;i 6 anexe Este în opinia noastr&259; o structur&259; acoperitoare pentru toate marile domenii ale dreptului administrativConstat&259;m c&259; nu este vorba cum încearc&259; s&259; induc&259; ideea unii „cârcota&351;i” de o simpl&259; al&259;turare de reglement&259;ri existente ci despre un proces care sub aspectul fondului dar &351;i al formei este elaborat

Codul administrativ 2020

de Vedinas Verginia

Cod produs: 0000202893

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0586-5

Numar de pagini: 512

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Codul administrativ cuprinde 10 părţi, 638 de articole şi 6 anexe. Este, în opinia noastră, o structură acoperitoare pentru toate marile domenii ale dreptului administrativ.

Constatăm că nu este vorba, cum încearcă să inducă ideea unii „cârcotaşi”, de o simplă alăturare de reglementări existente, ci despre un proces care sub aspectul fondului, dar şi al formei, este elaborat şi integrator.

Un al doilea argument care susţine semnificaţia Codului şi derivă din primul este acela că, prin reunirea, în acelaşi act normativ, a reglementărilor aplicabile administraţiei publice, se elimină paralelismele, contradicţiile, stufărişul de norme în care nu numai practicianul, dar şi teoreticianul, riscau să se piardă sau se pierdeau efectiv.

 

Un ultim argument, ca succesiune, nu ca semnificaţie, vizează oferirea unui singur instrument juridic la care să se raporteze practicienii, dar şi teoreticienii, în egală măsură, atunci când înfăptuiesc administraţie publică sau, după caz, analizează şi dezvoltă regimul sau statutul juridic al instituţiilor, principiilor, actelor juridice şi al celorlalte modalităţi de concretizare a acesteia, inclusiv din perspectiva raportării permanente la exigenţele impuse de apartenenţa României la marea familie a Uniunii Europene.

 

Calitatea unei activităţi este influenţată, în mod esenţial, de cea a eşafodajului juridic care o organizează, reglementează şi transpune în practică. Iar adoptarea unui Cod administrativ este un pas chiar dacă întârziat, chiar dacă nu foarte sigur pe el sub toate aspectele, extrem de important, pentru că s-a împlinit şi pentru că atrage după sine o reconsiderare a abordării, nevoia unei puneri în acord a activităţii administraţiei, a organizării şi funcţionării acesteia, cu reperele de fond şi formă, trasate de noul act normativ.

Codul administrativ este un act normativ care prezintă, în mod neîndoielnic, interes pentru cele mai multe categorii de destinatari. Începem cu juriştii, care, indiferent de profesia pe care o exercită, se „întâlnesc” cu el. Aşa cum nu putem „ocoli” administraţia, de la venirea noastră pe lume şi până la plecare, nu putem ignora nici actul normativ care o reglementează şi care este, în prezent, Codul administrativ al României.

 

În prefaţa la ediţia anterioară, ne-am „înfruptat” din metafore cu lăcomie, atunci când i-am dat un titlu, străduindu-ne să esenţializăm, prin formulare, etapele prin care a trecut şi reacţiile pe care le-a produs. Ne aflăm într-un moment în care lucrurile au început să se aşeze. El a fost creat de declararea, de către Curtea Constituţională, a constituţionalităţii O.U.G. nr. 57/2019.


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0586-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 512
Tip coperta Necartonat
Autor

Vedinas Verginia

Numar pagini 512
Scroll