În general oamenii cred într-un mod foarte simplist ceea ce afirm&259; medicii insuficient forma&539;i în fiziologie &537;i anume c&259; alimentele grase unt lapte gras brânzeturi grase ou&259; etc sunt agen&539;ii direc&539;i ai colesterolului în exces din sânge &537;i astfel cauza indirect&259; a bolilor cardio-vasculareColesterolul trebuie s&259; &537;ti&539;i înc&259; de la începutul acestor rânduri

Colesterolul prieten sau dusman

de P.V.Marchesseau

25 Lei (TVA inclus)
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

Cod produs: 0000263698

Editura: Sens

Data aparitie: 2024

ISBN: 978-606-9078044

Numar de pagini: 87

Disponibilitate: In stoc

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

În general, oamenii cred într-un mod foarte simplist ceea ce afirmă medicii insuficient formați în fiziologie, și anume că alimentele grase (unt, lapte gras, brânzeturi grase, ouă etc.) sunt agenții direcți ai colesterolului în exces din sânge, și astfel, cauza indirectă a bolilor cardio-vasculare.

Colesterolul, trebuie să știți încă de la începutul acestor rânduri, nu este o substanță străină și dăunătoare, dimpotrivă, este o substanță fiziologică și foarte utilă economiei organismului. Doar excesul de colesterol este dăunător. Virtuțile acestuia în limitele normale sunt numeroase: este un agent vitaminic (aport de vitamine lipo-solubile), energetic (rezervă nutritivă), lubrifiant al vaselor și al articulațiilor,  protector al mucoaselor, generator al părului și al unghiilor și al hormonilor sexuali masculini și feminini.

Este o substanță protectoare, anti-toxică și echilibrantă în anumite schimburi. Este deci o auto-apărare a organismului nostru. A încerca să scăpăm de colesterol prin eliminarea din alimentație a produselor care îl conțin este adesea o eroare grosieră. Într-adevăr, colesterolul este indispensabil în transformarea unor elemente, cum sunt vitaminele și hormonii, iar atunci când lipsește organismul nostru îl va fabrica din făinoase, amidon și zaharuri (la nivelul ficatului). Natura a prevăzut totul, dar aceste eforturi de reglare epuizează considerabil rezervele noastre neuro-endocrine.


Data aparitie 2024
ISBN 978-606-9078044
Loc aparitie Arad
Numar de pagini 87
Autor

P.V.Marchesseau

Numar pagini 87

Clientii clb.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Nota acordata produsului:

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Scroll