Coreea de Nord. Viata dincolo de clisee

de Daniel Tudor, James Pearson

Cod produs: 0000230217

Data aparitie: 2022

ISBN: 978-606-088-031-8

Numar de pagini: 216

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Coreea de Nord este o țară în care toată lumea trebuie să venereze un dictator atotputernic, o țară în care disputele cu vecina Coreea de Sud degenerează mereu în violențe, unde sunt detonate cu o îngrijorătoare regularitate bombe nucleare și unde se presupune că aproape toată lumea se află în pragul înfometării. Reprezintă toate acestea o viziune corectă a vieții de zi cu zi din Coreea de Nord actuală? Citiți această carte pentru a afla!

În șapte capitole antrenante, autorii dezvăluie cum arată cu adevărat viața nord-coreenilor de rând. Ei se folosesc de nenumărate surse documentare – de la interviuri cu liderii elitei politice conducătoare de la Phenian la transfugi, de la diplomați la reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale și comercianți transfrontalieri, precum și de relatări în engleză, coreeană și chineză, făcând o sinteză extrem de complexă a societății nord-coreene de azi. Din aceste surse rezultă că în Coreea de Nord banii pot cumpăra aproape tot ce dorești și că oamenii obișnuiți, deopotrivă săracii și bogații, se bucură mai tot timpul de muzica K-pop (pop coreeană), blugii skinny, dramele TV sud-coreene și filmele chinezești sau americane aduse prin contrabandă în țară și vândute pe carduri micro SD, DVD-uri și stickuri USB de rețele de traficanți care se folosesc de piața neagră pentru a pune o pâine pe masă.

Aceste informații arată că societatea nord-coreeană trece prin schimbări rapide și dinamice. Așa cum Războiul Coreean dintre anii 1950 și 1953 a dat naștere unei generații de sud-coreeni perfecționiști, autorii cred că foametea de la mijlocul anilor ʼ90 din Coreea de Nord a determinat importante transformări sociale și economice care, în cele din urmă, vor impulsiona Coreea de Nord și pe locuitorii ei către realizări semnificative.

•„Cărțile despre Coreea de Nord continuă să iasă de sub tipar. Unele sunt polemice, altele alarmiste, însă cartea de față, scrisă de doi jurnaliști, ne prezintă viața reală. Atrăgător și echilibrat, cartea descrie modul în care trăiesc în realitate cei mai mulți nord-coreeni. Paginile de față se concentrează asupra celor care fac și desfac afaceri dincolo de sistemul oficial, cei care au devenit noua elită din Nord. Noua lor bogăție poate fi precară și mică dacă ne luăm după standardele vecinilor, dar este reală și transformă Nordul. O carte care merită să fie citită.” • James Hoare, fostul însărcinat cu afaceri de la Ambasada Marii Britanii din Phenian
 
•„Această carte ne prezintă o perspectivă fascinantă a RPDC realizată de doi reputați jurnaliști britanici. Amplele cercetări efectuate de Pearson și Tudor se sprijină pe o gamă variată de surse pentru a analiza aspecte ale societății nord-coreene care sunt atât de des ascunse privirii publice. O lectură convingătoare pentru oricine are un interes real pentru viața în RPDC.ˮ • Scott Wightman, ambasador britanic în Coreea de Sud

Data aparitie 2022
ISBN 978-606-088-031-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 216
Tip coperta Necartonat
Autor

Daniel Tudor, James Pearson

Numar pagini 216
Scroll