Lucrarea Criminologie Note de curs exploreaza natura si cauzele criminalitatii precum si diferitele aspecte ale sistemului de justitie penala Sunt analizate diverse teorii si abordari ale criminologiei impreuna cu metodele folosite in studiul criminalitatii si a comportamentului infractionalCursul incepe prin introducerea in istoria criminologiei si evolutiei acesteia urmata de impactul pe care il au factorii sociali si culturali asupra comportamentului infractional Este

Criminologie. Note de curs

de Gheorghe Noistoreanu, Costica Paun, Lamya Diana Haratau, Alin Sorin Nicolescu, Mircea Constantin Sin

Cod produs: 0000250582

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2023

ISBN: 978-606-27-1947-0

Numar de pagini: 304

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea Criminologie. Note de curs exploreaza natura si cauzele criminalitatii, precum si diferitele aspecte ale sistemului de justitie penala. Sunt analizate diverse teorii si abordari ale criminologiei, impreuna cu metodele folosite in studiul criminalitatii si a comportamentului infractional.

Cursul incepe prin introducerea in istoria criminologiei si evolutiei acesteia, urmata de impactul pe care il au factorii sociali si culturali asupra comportamentului infractional. Este analizat, de asemenea, modul in care nevoile si caracteristicile individuale pot influenta comportamentul infractiunilor.
Sunt puse in discutie aspectele sistemului de justitie penala, inclusiv procesul penal, sistemul de detentie, probatiunea si reabilitarea infractorilor, precum si problema recidivei si a reabilitarii infractorilor si reintegrarea lor in societate.

Pe parcursul acestei lucrari, sunt folosite studii de caz si exemple concrete pentru a ilustra teoriile si conceptele discutate.
Cursul de Criminologie este conceput pentru a veni, in primul rand, in ajutorul studentilor care studiaza aceasta materie, dar este util, in egala masura si celor care au de a face cu partea practica a acestei materii.


Data aparitie 2023
ISBN 978-606-27-1947-0
Numar de pagini 304
Autor

Gheorghe Noistoreanu, Costica Paun, Lamya Diana Haratau, Alin Sorin Nicolescu, Mircea Constantin Sin

Numar pagini 304
Scroll