Nicolae Ceau&537;escu se credea etern în fruntea României În plus ca &537;i Mare&537;alul Nicolae Ceau&537;escu nu se gîndea la bun&259;starea propriei persoane N-a existat un cont Ceau&537;escu sub o înf&259;&539;i&537;are amintind de Fondul Antonescu Au existat în schimb conturile Securit&259;&539;ii Fie ale ofi&539;erilor sub acoperire fie ale ofi&539;erilor

De la fondul Antonescu la conturile lui Ceausescu

de Ion Cristoiu

Cod produs: 0000217759

Editura: Mediafax

Data aparitie: 2018

Editie: editia I

ISBN: 978-606-947-232-3

Numar de pagini: 336

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Nicolae Ceaușescu se credea etern în fruntea României. În plus, ca și Mareșalul, Nicolae Ceaușescu nu se gîndea la bunăstarea propriei persoane. N-a existat un cont Ceaușescu sub o înfățișare amintind de Fondul Antonescu. Au existat, în schimb, conturile Securității. Fie ale ofițerilor sub acoperire, fie ale ofițerilor care lucrau în domeniul economic. La o adică, putem compara aceste conturi cu Fondurile Speciale ale Legațiilor din capitalele de țări neutre din 1943-1944, și chiar cu Fondul Național. Pentru că, indiscutabil, ca și banii Fondurilor Speciale, cei din conturile Securității aparțineau poporului român.

 

Citate

 

”Fondul Antonescu a existat! Crearea lui dovedește grija Mareșalului Antonescu pentru interesele țării puse mai presus de interesele perso-nale. Nici o mărturie, niciun document nu ne lasă să înțelegem că, în timp ce se preocupa de plasarea Tezaurului B.N.R. la adăpost, de con-stituirea Fondului Național din Elveția, Mareșalului Antonescu i-a trecut o clipă prin cap să-și pună și el deoparte ceva parale. Tot grație docu-mentelor tipărite după 1989 știm acum ce s-a ales din banii strînși cu grijă de Mareșal și puși în banca din Elveția pentru ca elita românească, plecată din țară după venirea rușilor, să poată exista și activa.” ”Nicolae Ceaușescu se credea etern în fruntea României. În plus, ca și Mareșalul, Nicolae Ceaușescu nu se gîndea la bunăstarea propriei persoane. N-a existat un cont Ceau-șescu sub o înfățișare amintind de Fondul Antonescu. Au existat, în schimb, conturile Securității. Fie ale ofi țerilor sub acoperire, fi e ale ofi țerilor care lucrau în domeniul economic. La o adică, putem compara aceste conturi cu Fondurile Speciale ale Legațiilor din capitalele de țări neutre din 1943-1944, și chiar cu Fondul Național. Pentru că, indiscutabil, ca și banii Fondurilor Speciale, cei din conturile Securității aparțineau poporului român.”

Data aparitie 2018
Editie editia I
ISBN 978-606-947-232-3
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 336
Tip coperta Cartonat
Autor

Ion Cristoiu

Numar pagini 336
Scroll