Jonathan Coe este autorul bestsellerului Middle EnglandTraducere din limba englez&259; de Radu Paraschivescu„O scrisoare de dragoste despre sufletul cinematografului” The GuardianÎn vara ame&355;itoare a anului 1977 o tân&259;r&259; naiv&259; pe nume Calista Frangopoulou pleac&259; din Atena pentru a se aventura în lumea larg&259; Pe o insul&259; greceasc&259; transformat&259;

Domnul Wilder si cu mine

de Jonathan Coe

Cod produs: 0000234328

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-981-1

Numar de pagini: 264

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Jonathan Coe este autorul bestsellerului Middle England.

Traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu

„O scrisoare de dragoste despre sufletul cinematografului.” (The Guardian)

În vara ameţitoare a anului 1977, o tânără naivă pe nume Calista Frangopoulou pleacă din Atena pentru a se aventura în lumea largă. Pe o insulă grecească transformată în platou de filmare, se trezeşte lucrând pentru faimosul regizor hollywoodian Billy Wilder, despre care nu ştie mai nimic. Dar răgazul pe care îl va petrece în această viaţă nouă şi plină de strălucire o va schimba definitiv. În timp ce Calista este încântată de aventura în care s-a trezit, Wilder trăieşte cu sentimentul că steaua lui s-ar putea să fi apus. Refuzat de Hollywood, şi-a finanţat noul film cu bani din Germania, iar atunci când merge la München pentru alte filmări, Calista se trezeşte că îl însoţeşte într-o călătorie pe firul memoriei spre inima întunecată a istoriei familiei lui. Într-un roman care este deopotrivă o poveste plină de delicateţe a maturizării eroinei şi un portret intim al uneia dintre cele mai fascinante personalităţi din istoria cinematografiei, Jonathan Coe se apleacă asupra naturii timpului şi a gloriei, asupra familiei şi a tentaţiei periculoase a nostalgiei.

„O carte fermecătoare, dulce-amară. În aceste vremuri dezolante, romanul lui Coe e o bună aducere aminte despre valoarea pe care o are arta autentică.” (The Spectator)

„Strategia lui Coe de a scrie folosind vocea narativă a unei femei, a unei mame care-şi rememorează tinereţea, e una îndrăzneaţă, poate chiar imprudentă. Unii ar putea numi asta «însuşire culturală». Singura întrebare care contează, însă, este dacă personajul e unul viu, dacă întreaga poveste ţine. Ei bine, în acest roman toate se leagă superb.” (The Scotsman)

„Acest roman nostalgic este de-a dreptul încântător, pătrunzător şi, în cele din urmă, plin de speranţă. Şi, da, ar putea fi un film excelent!” (The Mail on Sunday)


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-981-1
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 264
Tip coperta Necartonat
Autor

Jonathan Coe

Numar pagini 264
Scroll