Prin lucrarea Drept civil Drepturile reale principale Sinteze Jurisprudenta Grile s-a urmarit structurarea intuitiva a materiei drepturilor reale prin expunerea configurativa a notiunilor si a sferei lor de aplicare atat pe plan teoretic cat si pe plan practic  Aplicarea si interpretarea normelor juridice aferente drepturilor reale principale trebuie sa aiba drept inceput cunoasterea si intelegerea lor Astfel in prima etapa a

Drept civil. Drepturile reale principale. Sinteze. Jurisprudenta. Grile

de Petruta-Elena Ispas

Cod produs: 0000232624

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2022

ISBN: 978-606-27-1955-5

Numar de pagini: 376

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Prin lucrarea Drept civil. Drepturile reale principale. Sinteze. Jurisprudenta. Grile s-a urmarit structurarea intuitiva a materiei drepturilor reale, prin expunerea configurativa a notiunilor si a sferei lor de aplicare, atat pe plan teoretic, cat si pe plan practic.  

Aplicarea si interpretarea normelor juridice aferente drepturilor reale principale trebuie sa aiba drept inceput cunoasterea si intelegerea lor. Astfel, in prima etapa a studierii acestei materii, informatiile prezentate in sinteze si maniera in care sunt structurate creeaza baza fundamentala pentru asimilarea notiunilor si situatiilor reglementate, in principal, de Codul civil si in subsidiar de legislatia civila conexa. In materia dreptului de proprietate publica si a drepturilor reale principale corespunzatoare dreptului de proprietate publica, sunt analizate si dispozitiile Codului administrativ, pentru a reda imaginea de ansamblu si completa asupra acestor drepturi reale principale.

Solutiile jurisprudentiale relevante prezentate in cadrul fiecarei institutii reprezinta aplicarea practica a informatiilor deja parcurse, precum si problemele juridice care pot fi puse in discutie. In cele din urma, testele grila inserate contribuie la asimilarea informatiei si la verificarea cunostintelor juridice deja acumulate.

Materialul redat in acest curs corespunde programei din planul curricular al facultatilor de drept si vine in sprijinul studentilor, masteranzilor si a practicienilor dreptului. Totodata, lucrarea se adreseaza si absolventilor facultatilor de drept ce cauta o sintetizare a materiei drepturilor reale principale, in vederea sustinerii examenului de licenta sau a examenelor de admitere in profesiile juridice. 

Despre autor:

Petruta-Elena Ispas este conferentiar universitar doctor, titular al Universitatii Titu Maiorescu, Facultatea de Drept (disciplinele Drept civil. Drepturile reale principale si Drept civil. Teoria generala a obligatiilor) si avocat definitiv in Baroul Bucuresti.


Data aparitie 2022
ISBN 978-606-27-1955-5
Numar de pagini 376
Autor

Petruta-Elena Ispas

Numar pagini 376
Scroll