Cursul Drept civil Partea generala Persoanele face cunostinta cititorilor cu institutiile de baza ale dreptului civil Fiind rodul unei colaborari dintre un avocat si un doctor in drept international privat si un tanar notar doctor in drept civil cartea are un caracter practic deosebit de util viitoarei formari a tinerilor cititori ingloband exemple din practica judiciaraLucrarea ofera o abordare clasica si sintetica a introducerii in studiul dreptului civil prezentand si

Drept civil. Partea generala. Persoanele (editia a V a)

de Carmen Tamara Ungureanu, Ionut Alexandru Toader

Cod produs: 0000243839

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2022

Editie: Editia a V a

ISBN: 978-606-27-2132-9

Numar de pagini: 664

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Cursul Drept civil. Partea generala. Persoanele face cunostinta cititorilor cu institutiile de baza ale dreptului civil. Fiind rodul unei colaborari dintre un avocat si un doctor in drept international privat si un tanar notar, doctor in drept civil, cartea are un caracter practic deosebit de util viitoarei formari a tinerilor cititori, ingloband exemple din practica judiciara.

Lucrarea ofera o abordare clasica si sintetica a introducerii in studiul dreptului civil, prezentand si analizand notiuni introductive precum definitia dreptului civil, delimitarea lui de alte ramuri de drept, izvoarele acestuia, aplicarea si interpretarea normei juridice civile, notiuni absolut necesare pentru intelegerea problemelor tratate ulterior, si anume: raportul juridic civil, actul juridic civil, probele, prescriptia extinctiva, persoana fizica si persoana juridica. Totodata, prin introducerea de numeroase corelatii cu materia procedurii civile, in special cu materia probelor, care este studiata de regula in anul IV la nivel de licenta, lucrarea pune temeliile riguroase ale viitorilor juristi.

Aparitia prezentei editii era necesara in contextul intrarii in vigoare a Legii nr. 140/2022 privind unele masuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale si psihosociale, lege care modifica atat Codul civil si Codul de procedura civila, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 601/2020, in materia punerii sub interdictie a persoanei fara discernamant, cat si alte acte normative conexe. Totodata, sunt tratate aici si modificarile generate de Legea nr. 105/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila, precum si pentru abrogarea Ordonantei Guvernului nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice.

Editia a cincea revazuta si actualizata a cursului Drept civil. Partea generala. Persoanele se adreseaza atat studentilor aflati la inceput de drum, cat si studentilor din alti ani de studiu care urmaresc sa isi actualizeze cunostintele, sa se pregateasca pentru admiterea in profesiile juridice, si, in egala masura, practicienilor, pentru care reprezinta un instrument de lucru util. Pentru verificarea cunostintelor au fost revazute si adaugate dupa fiecare capitol, in concordanta cu noile modificari legislative, intrebari de evaluare si grile, care acopera intreaga problematica tratata.


Data aparitie 2022
Editie Editia a V a
ISBN 978-606-27-2132-9
Numar de pagini 664
Autor

Carmen Tamara Ungureanu, Ionut Alexandru Toader

Numar pagini 664
Scroll