Cartea Drept procesual penal Partea speciala prezinta institutiile din Partea speciala a Codului de procedura penala in vigoare fiind o continuare fireasca a celei intitulate Drept procesual penal Partea generala aparuta de asemenea la Editura Hamangiu Lucrarea cuprinde 5 titluri urmarind structura codului Astfel sunt analizateurmarirea penala;camera

Drept procesual penal. Partea speciala (editia a IV a)

de Anastasiu Crisu

Cod produs: 0000260637

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2024

ISBN: 978-606-27-2424-5

Numar de pagini: 632

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Cartea Drept procesual penal. Partea speciala prezinta institutiile din Partea speciala a Codului de procedura penala in vigoare, fiind o continuare fireasca a celei intitulate Drept procesual penal. Partea generala, aparuta, de asemenea, la Editura Hamangiu. 

Lucrarea cuprinde 5 titluri, urmarind structura codului. Astfel, sunt analizate:

  • urmarirea penala;
  • camera preliminara;
  • judecata (in prima instanta, in caile de atac ordinare si in cele extraordinare, dispozitiile privind asigurarea unei practici judiciare unitare);
  • procedurile speciale;
  • executarea hotararilor penale. 

La elaborarea acestei editii au fost avute in vedere modificarile si completarile aduse de Legea nr. 201/2023, Legea nr. 214/2023 si Legea nr. 217/2023, prin care au fost puse in acord dispozitiile legale cu cele statuate in numeroasele decizii ale Curtii Constitutionale de admitere a unor exceptii de neconstitutionalitate ce au vizat texte ale Codului de procedura penala. De asemenea, sunt prezentate deciziile completurilor specializate ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in analiza recursurilor in interesul legii si a sesizarilor pentru dezlegarea unor chestiuni de drept prin care se asigura interpretarea unitara a legii de procedura penala de catre instantele judecatoresti.

Comentariile teoretice sunt insotite de solutii din jurisprudenta nationala si a Curtii Europene a Drepturilor Omului, pentru a asigura o cat mai buna intelegere a institutiilor procesuale penale analizate. 

Cursul Drept procesual penal. Partea speciala asigura cunostintele necesare atat studentilor si masteranzilor, cat si celor care participa la examene de admitere in profesie, de capacitate sau de definitivat ori celor care sustin promovarea in functie.

Dr. Anastasiu Crisu este profesor universitar emerit si conducator de doctorat la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, precum si avocat in Baroul Bucuresti.


Data aparitie 2024
ISBN 978-606-27-2424-5
Numar de pagini 632
Autor

Anastasiu Crisu

Numar pagini 632
Scroll