In fa&539;a schimbarilor rapide &537;i profunde ale erei moderne regandirea experien&539;ei economiei sociale nascuta la mijlocul secolului al XIX-lea in contextul revolu&539;iei industriale capata o semnifica&539;ie aparte Nu este vorba doar de o istorie a ideilor economice de o imagine de ansamblu a modelelor organiza&539;ionale &537;i de guvernan&539;a ale entita&539;ilor de economie sociala ci si de o reevaluare a rolului &537;i eficacita&539;ii acestora in rezolvarea

Economia sociala. Organizare. Guvernanta. Inovare

de Smaranda Angheni , Valentin Radu , Alina Iuliana Tabîrca , Rodica Pamfilie

Cod produs: 0000245187

Editura: Prouniversitaria

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-26-1631-1

Numar de pagini: 348

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

In fața schimbarilor rapide și profunde ale erei moderne, regandirea experienței economiei sociale, nascuta la mijlocul secolului al XIX-lea in contextul revoluției industriale, capata o semnificație aparte. Nu este vorba doar de o istorie a ideilor economice, de o imagine de ansamblu a modelelor organizaționale și de guvernanța ale entitaților de economie sociala, ci si de o reevaluare a rolului și eficacitații acestora in rezolvarea problemelor sociale contemporane. O astfel de lucrare se adreseaza profesorilor, cercetatorilor și studenților interesați de cel „de-al treilea sector”, dar și profesioniștilor din domeniul economiei sociale care au nevoie de repere teoretice și de noi grile de reflecție și analiza a activitații lor.

Principiile cooperarii și solidaritații, ale activitații economice colaborative, ale guvernanței democratice și participative care stau la baza economiei sociale capata un nou sens in cautarea de soluții la probleme pe care nu le-am mai intalnit pana acum. Inovația sociala generata de-a lungul istoriei de modele de cooperare, colaborare și solidaritate poate servi drept exemplu pentru noi soluții de dezvoltare, transformand multe dintre dificultațile noastre actuale in avantaje.

Din aceasta perspectiva, aprofundarea reflecției contextualizate asupra economiei și antreprenorialului social, conștientizarea și consolidarea competențelor in acest domeniu raspund unei nevoi reale. Concretizarea sa intra in sfera de responsabilitate a universitaților și a centrelor de formare și cercetare, intrucat, in fața provocarilor care se anunța, acestea trebuie sa ofere noii generații opțiuni multiple de reflecție și acțiune legate de modelele alternative de dezvoltare, capabile sa ofere soluții adaptate noilor probleme economice, sociale și de mediu.


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-26-1631-1
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 348
Tip coperta Necartonat
Autor

Smaranda Angheni , Valentin Radu , Alina Iuliana Tabîrca , Rodica Pamfilie

Numar pagini 348
Scroll