Traducere din limba englez&259; de Maria&8209;Magdalena AnghelescuMoshe Idel ofer&259; prima prezentare ampl&259; a gîndirii lui Abulafia unul dintre cei mai importan&539;i mistici evrei &537;i fondatorul Cabalei extatice de la tehnicile folosite de predecesorii acestuia – incluzînd aici &537;i muzica – pîn&259; la caracteristicile experien&539;ei sale mistice &537;i imaginile erotice cu ajutorul c&259;rora este ea exprimat&259;

Experienta mistica la Abraham Abulafia

de Moshe Idel

Cod produs: 0000185065

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-467-809-9

Numar de pagini: 256

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Traducere din limba engleză de Maria‑Magdalena Anghelescu

Moshe Idel oferă prima prezentare amplă a gîndirii lui Abulafia, unul dintre cei mai importanți mistici evrei și fondatorul Cabalei extatice, de la tehnicile folosite de predecesorii acestuia – incluzînd aici și muzica – pînă la caracteristicile experienței sale mistice și imaginile erotice cu ajutorul cărora este ea exprimată. Analizînd vastul material reprezentat de scrierile abulafiene care ni s-au transmis, volumul deschide calea spre o nouă înțelegere a misticii evreiești, evidențiind importanța Cabalei extatice pentru evoluția ulterioară a iudaismului mistic.

„Slujindu-se de erudiția sa profundă, Moshe Idel a dedicat un studiu perseverent și exhaustiv analizei materialului existent din voluminosul corpus abulafian. Concluzia sa este că tehnica, experiențele și doctrinele mistice ale acestui autor se concentrează asupra ființei umane și asupra înaintării ei pe calea ce duce la extazul profetico-mistic. În timp ce Maimonide afirmă că toți profeții sînt filosofi, iar Avicenna, în ultima sa operă, scrisă chiar înainte de moartea sa, își exprimă convingerea că profeții sînt mistici, Abulafia inversează afirmația lui Avicenna: toți misticii adevărați sînt, în opinia sa, profeți. De aici, concluzia inevitabilă este că el însuși era un profet.” (Shlomo Pines)


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-467-809-9
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 256
Tip coperta Necartonat
Autor

Moshe Idel

Numar pagini 256
Scroll