Continuarea vie&355;ii acestei c&259;r&355;i de Farmacologie general&259; prin reeditarea într-o edi&355;ie nou&259; revizuit&259; &351;i up-datat&259; se justific&259; prin faptul c&259; edi&355;ia I a c&259;r&355;ii a fost foarte bine apreciat&259; de c&259;tre cititorii c&259;rora le-a fost adresat&259; studen&355;i absolven&355;i licen&355;ia&355;i profesioni&351;ti în domeniu pentru preg&259;tirea lor în diferite etape anul III de

Farmacologie generala editia a II a revizuita si adaugita

Cod

Cod produs: 0000209716

disponibilitate Disponibilitate:
livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Continuarea vieţii acestei cărţi de Farmacologie generală, prin reeditarea într-o ediţie nouă, revizuită şi up-datată, se justifică prin faptul că ediţia I a cărţii a fost foarte bine apreciată, de către cititorii cărora le-a fost adresată (studenţi, absolvenţi, licenţiaţi, profesionişti în domeniu), pentru pregătirea lor în diferite etape (anul III de facultate, examen de licenţă, concurs de rezidenţiat, examen de atestare în specialitate). De la apariţia ei, în ediţia I, cartea se află pe lista bibliografiei recomandate la nivel naţional, pentru examenul de licenţă în farmacie, concursul de rezidenţiat în farmacie şi examenul de atestare în specialităţile de Laborator farmaceutic şi Farmacie clinică.
Această ediţie, a II-a, este revizuită şi completată cu noutăţile în domeniu. Sunt introduse cunoştinţele noi, referitoare la:
 sistemele enzimatice oxidazice dependente de citocromul P450 (enzimele familiei CYP), precum şi inductorii şi inhibitorii medicamentoşi şi alimentari;
 polimorfismul enzimatic determinat genetic;
 intervenţia determinismului genetic în manifestarea farmacologică a factorilor sex, vârstă, etnie şi rasă;
 variabilitatea inter- şi intraindividuală a răspunsului terapeutic, determinată de polimor¬fismul genetic enzimatic şi al receptorilor, de factorii sex, vârstă, etnie, rasă, stare de graviditate şi patologie asociată (insuficienţele hepatică şi renală, precum şi obezitate);
 chiralitatea (stereoizomeria) ca factor de variabilitate farmacoterapeutică;
 bioritmurile (cronofarmacologia);
 fenomenele placebo-nocebo în farmacoterapie;
 tipologia psihoneuroendocrină (adrenergică, opioidă, serotoninergică, etc.), ca factor de variabilitate în reactivitatea la medicamente;
 alimentaţia ca factor major de interacţiuni biofarmaceutice şi farmacologice cu medicamentele;
 biomarkeri farmacogenomici de predicţie clinică a incidenţei reacţiilor adverse (RA) în populaţie;
 transmisiile semnalizatoare ca loc de acţiune farmacodinamică, revizuite şi up-datate (coliner¬gică, adrenergică, dopaminergică, serotoninergică, histaminergică, GABA-ergică, opioidergică, icosanoidergică), precum şi nou introduse (glutamatergică, cannabinoidergică, purinergică).
Numeroasele exemple de medicamente date în carte sunt revizuite şi completate cu medicamentele moderne, frecvent indicate în terapeutică.
Actualizarea datelor privind transmisiile semnalizatoare (în cadrul cap. 6) a fost realizată de tinere cadre didactice, din centrele universitare Bucureşti şi Iaşi, cărora, personal, le mulţumesc şi pe această cale, pentru deschiderea colegială promptă spre colaborare şi pentru performanţa atinsă. Identitatea acestora este prezentată la pagina de autori şi colaboratori.
Considerăm că această reeditare este oportună, având în vedere valoarea intrinsecă a cărţii (din punct de vedere atât al extinderii pe toate ramurile principale ale farmacologiei generale şi al consistenţei datelor, cât şi al sistematizării didactice).

Prof. dr. Aurelia Nicoleta Cristea


Autor

Aurelia Nicoleta Cristea

Data aparitie 2018
Editie Editia a II a
ISBN 978-606-31-0476-3
Numar pagini 599
Tip coperta Necartonat
Scroll