Roman structurat pe doua parti prima avand voce auctoriala la persoana intai si prezentand un delir al unui muribund iar cea de-a doua fi ind narata la persoana a doua oferind o cheie a delirului initial prin prezentarea cursiva a evenimentelorIn Febra de origine necunoscuta intalnim un Leonida Neamtu care renunta la umorul negru cu care ne obisnuise in favoarea unui lirism intunecat cu puternice accente bizare Romanul este structurat pe doua parti prima prezentandu-ne o

Febra de origine necunoscuta

de Leonida Neamtu

Cod produs: 0000228662

Editura: Publisol

Data aparitie: 2021

ISBN: 978-606-96058-5-1

Numar de pagini: 336

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Roman structurat pe doua parti, prima avand voce auctoriala, la persoana intai si prezentand un delir al unui muribund, iar cea de-a doua fi ind narata la persoana a doua, oferind o cheie a delirului initial, prin prezentarea cursiva a evenimentelor.

In Febra de origine necunoscuta intalnim un Leonida Neamtu care renunta la umorul negru cu care ne obisnuise, in favoarea unui lirism intunecat, cu puternice accente bizare. Romanul este structurat pe doua parti, prima prezentandu-ne o introspectie deliranta a unui om care nu-si mai apartine nici siesi, nici timpului sau. A doua parte vine cu un fel de cheie care deschide secretele delirului initial. O carte in care barbat si lup pot reprezenta doua fete ale aceluiasi om, un om ranit si singur, care-si rememoreaza viata si greselile.

Leonida Neamtu s-a nascut in 1934, la Soroca (azi, Republica Moldova). In 1940, odata cu ocuparea Basarabiei, familia se refugiaza in Maramures, locuind in Viseu, apoi in Sighet. Dupa studiile liceale, urmeaza cursurile Facultatii de Filologie a universitatii clujene. Debuteaza, in 1952, cu un volum de poezii, in Almanahul literar, revista coordonata de poetul A.E. Baconsky. Incepand cu anul 1964 incepe sa publice exclusiv romane. Devine redactor la Almanahul literar (care isi va schimba numele in Steaua) si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Se stinge din viata pe 25 octombrie 1991, la Cluj-Napoca, lasand in urma peste treizeci de volume publicate si cateva manuscrise. Leonida Neamtu este un scriitor care scapa oricarui tip de incadrare literara. A abordat genuri ca romanul SF sau de aventuri si a trecut, fi reste, si prin cel politist, integrand insa, in toate, umorul negru, absurd si referintele culturale.


Data aparitie 2021
ISBN 978-606-96058-5-1
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 336
Tip coperta Necartonat
Autor

Leonida Neamtu

Numar pagini 336
1 Leonida Neamtu

Produse similare

Scroll