Carte ecranizat&259; în 1990 în regia lui Philip Kaufman cu Fred Ward Uma Thurman &537;i Maria de Medeiros în rolurile principale Anaïs Nin iube&537;te pasional dincolo de conven&539;ii &537;i pudori mo&537;tenite Îl iube&537;te pe Henry Miller pentru geniul &537;i senzualitatea lui Pe June Miller pentru frumuse&539;e &537;i mister Pe Hugo so&539;ul ei pentru tandre&539;ea cu care o protejeaz&259; Pe Eduardo

Henry si June. Din Jurnalul dragostei necenzurat 1931-1932

de Anaïs Nin

Cod produs: 0000214584

Data aparitie: 2021

Editie: Editia a III a

ISBN: 978-606-779-771-8

Numar de pagini: 280

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Carte ecranizată în 1990 în regia lui Philip Kaufman, cu Fred Ward, Uma Thurman și Maria de Medeiros în rolurile principale.

 

Anaïs Nin iubește pasional, dincolo de convenții și pudori moștenite. Îl iubește pe Henry Miller pentru geniul și senzualitatea lui. Pe June Miller pentru frumusețe și mister. Pe Hugo, soțul ei, pentru tandrețea cu care o protejează. Pe Eduardo, vărul de care a fost îndrăgostită în adolescență, pentru farmecul lui de efeb. În jurnal, fantasmele întâlnesc luciditatea, iar rezultatul este o viziune unică asupra erotismului și fidelității.

 

În jurnalul său, Anaïs Nin glisează mereu între autodezvăluire și automistificare, adevăr șocant și minciună menită să inspire. Henry și June este primul volum din „Jurnalul dragostei“, surprinzând anul 1931–1932, în care Anaïs Nin îi întâlnește la Paris pe scriitorul Henry Miller și pe soția lui, June. Pentru autoarea jurnalului, care se autoanalizează cu voluptate, aproape vorace, până la extincția oricărui alt personaj în afara propriei conștiințe, este o perioadă de mari contorsionări sufletești. Iubirea senzuală pentru Henry Miller, atracția fatală către June, atașamentul față de Hugo, soțul ei, și rămășițele iubirii adolescentine pentru vărul ei, Eduardo, toate aceste sentimente se întretaie și se decantează treptat în jurnal. Întreaga viață a lui Anaïs Nin stă sub semnul explorării sinelui, căutare căreia i se subordonează atât panerotismul, cât și pasiunea pentru psihologie. Incendiar și violent în distrugerea preconcepțiilor asupra vieții de cuplu, fidelității, căsătoriei sau iubirii senzuale, Henry și June conturează trei personaje puternice și contradictorii, care sunt de fapt trei proiecții de conștiință. Cum și conștiința poate fi pusă în scenă, cititorul trebuie prevenit: la Anaïs Nin, nimic nu e ceea ce pare, cu excepția originalității gândirii scriitoarei și a plăcerii pe care o dă lectura jurnalului său.

 

„O descriere excepțională a trăirilor erotice ale unei femei care nu poate gândi în clișee.“ — Alice Walker 
 
Henry și June surprinde deșteptarea erotică a lui Anaïs Nin. În același timp pasional și lucid, blând și crud, acest jurnal este încercarea supremă a unei femei cu o inteligență sclipitoare de a dialoga cu sine însăși.“ — New York Times Book Review 
 
„Excelent scris și plin de pasiune.“ — The Plain Dealer

 

„Anaïs Nin a scris pentru o lume care încă nu exista, iar în felul acesta a ajutat la a-i da viață.“ — The Guardian


Data aparitie 2021
Editie Editia a III a
ISBN 978-606-779-771-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 280
Tip coperta Necartonat
Autor

Anaïs Nin

Numar pagini 280
Scroll