O colec&539;ie de c&259;ut&259;ri botanice &537;i experimente culinare inspirate de flora spontan&259; cu asocieri de gusturi &537;i tehnici de g&259;tit din alte vremi„Aparent paradoxal volumul Monei Petre se poate citi atât ca studiu de istorie culinar&259; cât &537;i ca schi&539;&259; pentru o Nou&259; Buc&259;t&259;rie Româneasc&259; urban&259; &537;i modern&259; Autoarea construie&537;te prin acest volum o versiune
- 10%

Ierburi uitate

de Mona Petre

105 Lei 94.5 Lei(TVA inclus)
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

Cod produs: 0000226109

Data aparitie: 2021

ISBN: 978-606-431-229-7

Numar de pagini: 288

Disponibilitate: In stoc

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

O colecție de căutări botanice și experimente culinare inspirate de flora spontană, cu asocieri de gusturi și tehnici de gătit din alte vremi.


„Aparent paradoxal, volumul Monei Petre se poate citi atât ca studiu de istorie culinară, cât și ca schiță pentru o Nouă Bucătărie Românească, urbană și modernă. Autoarea construiește prin acest volum o versiune autohtonă de cucina povera, reabilitând o serie de ingrediente vegetale (sălbatice sau din grădinile țărănești) pe care paradigma dogmatică și uniformizatoare a Bucătăriei Naționale (festivă, opulentă, centrată pe carne) le alungase în colțul obscur al bucătăriei de post. Volumul nu este doar o carte de rețete, ci o cercetare de arheologie culinară, prin care autoarea extrage ingrediente, instrumentar, tehnici de preparare și rețete istorice, le distilează printr-un imaginar cosmopolit de chef și le proiectează pe o scenă globală foarte actuală de New Cuisines: eclectice, oneste, minimaliste.”
Monica Stroe,
specialistă în antropologia alimentației

 

,,Vă încurajez să luați această carte drept sursă de inspirație pentru un alt fel de a găti, care să pornească nu de la rețete, așa cum se întâmplă cu majoritatea cărților de bucate, ci de la ingredientele pe care le aveți la îndemână. Gătitul nu ar trebui să aibă reguli care țin de convenții sociale, de tradiție, de obișnuință sau de statut. Actul de a găti, așa cum îl înțeleg și îl practic, este unul de continuă creație, de explorare a imaginației, de eliberare. Hrana și prepararea ei mă învață în fiecare zi despre natură, despre echilibru și îmi întărește respectul pentru toate formele de viață.”
Mona Petre


Data aparitie 2021
ISBN 978-606-431-229-7
Numar de pagini 288
Tip coperta Cartonat
Autor

Mona Petre

Numar pagini 288

Clientii clb.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Nota acordata produsului:

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Scroll