Bestseller Sunday Times„De mul&539;i ani nu am mai citit o carte atât de în&539;eleapt&259;… Mult mai mult decât o carte de gr&259;din&259;rit mult mai mult decât un ghid pentru s&259;n&259;tate mintal&259;… O recomand c&259;lduros – Stephen FryCum ar putea gr&259;din&259;ritul s&259; ne elibereze de stres &537;i s&259; ne ajute s&259; ne îngrijim de s&259;n&259;tatea noastr&259; mintal&259;

In gradina mintii

de Sue Stuart Smith

Cod produs: 0000232993

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-789-262-8

Numar de pagini: 384

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Bestseller Sunday Times

„De mulți ani nu am mai citit o carte atât de înțeleaptă… Mult mai mult decât o carte de grădinărit, mult mai mult decât un ghid pentru sănătate mintală… O recomand călduros." – Stephen Fry

Cum ar putea grădinăritul să ne elibereze de stres și să ne ajute să ne îngrijim de sănătatea noastră mintală? Ce se află în spatele puterii revigorante a lumii naturale?
Combinând în mod strălucit neuroștiința contemporană, psihanaliza și arta povestirii, În grădina minții, o carte tradusă deja în 15 limbi, investighează magia pe care mulți grădinari o cunosc de mult timp – lucrul cu natura ne poate transforma în mod radical sănătatea, starea de bine și încrederea de sine.

Pasiunea autoarei pentru horticultură s-a dezvoltat pe parcursul formării ei în psihanaliză. Pentru a ne convinge de faptul că îngrijirea unei grădini ne ajută să ne cunoaștem mai bine, Sue Stuart-Smith apelează la exemple edificatoare, cum ar fi întoarcerea bunicului său din Primul Război Mondial, obsesia lui Freud pentru flori, studii de caz ale pacienților ei și programele de grădinărit organizate în închisoarea Rikers Island din New York.

Esențială și pragmatică, În grădina minții este o carte pentru cei ce îndrăgesc grădinăritul și lectura perfectă pentru cei care își doresc o viață psihică mai sănătoasă.

„Cea mai originală carte despre grădinărit scrisă vreodată... Combină observarea, horticultura, literatura și istoria... este o carte care se clădește capitol cu capitol... ca o lucrare de referință și o sursă de inspirație... hrană pentru suflet." - Sunday Times (UK)

„O combinație fascinantă între știința psihiatriei și străvechea artă a grădinăritului." - Financial Times

„Cartea lui Sue Stuart-Smith este minunat scrisă, inspirată din experiența sa de viață atât ca psihoterapeut, cât și ca grădinar. Vă îndemn pe toți să o citiți!" - Monty Don, „Gardeners' World", BBC

„Acesta este un studiu dătător de optimism despre bucuria și plăcerea de a-ți îngriji grădina și a crește plante... Argumentele autoarei referitoare la beneficiile pe care le au natura și grădinăritul pentru sănătatea noastră psihică sunt susținute de cercetări din domeniul neuroștiințelor și studii de caz despre pacienți a căror stare s-a ameliorat prin practicarea grădinăritului terapeutic." - The Guardian (UK)

Sue Stuart-Smith este psihiatru și psihoterapeut. Înainte de a deveni medic, a studiat literatură engleză la Universitatea Cambridge. A lucrat timp de mulți ani în cadrul Serviciului de Sănătate Publică din Hertfordshire, iar în prezent predă cursuri la Tavistock and Portman NHS Foundation Trust și este consilier la DocHealth, o entitate nonprofit care oferă consultații psihoterapeutice pentru medici.
Este căsătorită de peste treizeci de ani cu Tom Stuart-Smith, renumit arhitect peisagist, împreună cu care a creat minunata grădină Barn Garden din Hertfordshire.


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-789-262-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 384
Tip coperta Necartonat
Autor

Sue Stuart Smith

Numar pagini 384
Scroll