Nou&259; pe o insul&259; &537;i orfani to&539;iCerul le-ar c&259;dea în cap dac&259; ar fi mai mul&539;iPe insul&259; totul este perfect Vântul apa &537;i copacii îi protejeaz&259; pe locuitori Când vine ora somnului cei nou&259; copii se duc în cabanele lor s&259;tui &537;i bucuro&537;i p stylefont-weight

Insula orfanilor

de Laurel Snyder

Cod produs: 0000233455

Editura: Arthur

Data aparitie: 2022

ISBN: 978-606-086-594-0

Numar de pagini: 272

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Nouă pe o insulă și orfani toți,

Cerul le-ar cădea în cap dacă ar fi mai mulți.

Pe insulă totul este perfect. Vântul, apa și copacii îi protejează pe locuitori. Când vine ora somnului, cei nouă copii se duc în cabanele lor sătui și bucuroși. 

Doar componența grupului se schimbă treptat: în fiecare an, în aceeași zi, o barcă apare din neguri, aducând un copil care se va alătura grupului și luându-l apoi pe cel mai mare dintre ei – care nu va mai fi văzut niciodată. 

Noua Schimbare urmează același ritual. Barca vine și îl ia pe Deen, înlocuindu-l cu o fetiță, iar Jinny devine astfel Bătrâna. Rămâne de văzut dacă e pregătită pentru ziua în care barca se va întoarce și o va lua și pe ea de acolo, ducând-o departe de singurul cămin pe care l-a cunoscut vreodată.

Aprecierile criticilor:

  • „Este una din acele cărți care îți rămân în minte: incitantă și plină de magie.“ Rick Riordan, autorul seriei Percy Jackson
  • „Construind-o pe Jinny, o fată isteață și precoce,  Snyder ilustrează trecerea de la copilărie la adolescență, de la a nu ști la a deveni conștient.” Publishers Weekly
  •  „Această poveste captivantă, care se petrece într-o lume bine detaliată, are un ritm stabilit de o mână expertă, și va fi pe placul iubitorilor de cărți cu aventuri în sălbăticie și cu personaje puternice.” Kirkus ReviewsCitate interesante din carte:
  •  
  • „Ceea ce știau ei – tot ce știau – era insula în sine, anii petrecuți alergând pe plajă, cântecele de la foc, culesul fructelor din copaci și pescuitul cu plasele. Sarea și nisipul și soarele. Ei știau doar partea bună.”
  • „Sub valuri, marea era un univers de sine stătător. Plin de creaturi ascunse, de pietre și chiar de munți. Era o altă lume.”
  • „[...] ce faptă măreață – să renunți la sine pentru altcineva. Să iubești pe cineva atât de mult. Să fii întotdeauna prezent, fie ce-o fi. Să reziști.”
  • „[...] chiar și un vechi polonic cu mânerul rupt putea fi folosit la un moment dat ca să scoți cenușa din foc sau ca să scoți rădăcini de papură când mergeai la cules. Totul avea un scop. Dacă așteptai suficient de mult, un lucru inutil putea deveni util din nou.”

Data aparitie 2022
ISBN 978-606-086-594-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 272
Tip coperta Cartonat
Autor

Laurel Snyder

Numar pagini 272
Scroll