Istoria Monarhiei din Romania - Doru DumitrescuCarol I - seful politicii externe Inca de la inceputul domniei principele Carol a considerat ca trasarea jaloanelor principale ale politicii externe ale noii sale patrii este atributul lui beneficiind in acest scop de legaturile de rudenie cu monarhii din casele domnitoare ale Europei de experienta oamenilor politici care il inconjurau si nu in ultimul rand de sprijinul pe care il putea

Istoria monarhiei din Romania (editia a II a)

de Nicolae Dita, Doru Dumitrescu

Cod produs: 0000207597

Data aparitie: 2020

Editie: Editia a II a

ISBN: 978-606-535-829-4

Numar de pagini: 264

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Istoria Monarhiei din Romania - Doru Dumitrescu

Carol I - seful politicii externe

 
Inca de la inceputul domniei, principele Carol a considerat ca trasarea jaloanelor principale ale politicii externe ale noii sale patrii este atributul lui, beneficiind in acest scop de legaturile de rudenie cu monarhii din casele domnitoare ale Europei, de experienta oamenilor politici care il inconjurau, si, nu in ultimul rand, de sprijinul pe care il putea primi din partea tarii mame. Acest atribut ii era rezervat si prin Constitutia din 1866.
 
Conform articolului 93, Suveranul putea incheia tratate, sub rezerva aprobarii din partea legislativului. Accesand acest aspect al politicii externe a Romaniei, monarhul va initia o corespondenta, activa si densa, cu reprezentantii diplomatici romani, numiti si ministrii regelui, care il vor informa, prompt si obiectiv, asupra celor mai importante probleme din tarile in care erau acreditati.
 
O alta cale uzitata de Carol, prin care vroia sa se informeze direct despre atitudinea marilor puteri fata de statutul international al Romaniei, a fost initierea unor vizite protocolare.
 
Prin calatoria, initial, in Crimeea la resedinta tarilor, apoi in Occident si, in final, in Austro-Ungaria, domnitorul dorea sa sondeze pozitia puterilor garante asupra unei politici externe, mai ample, a tarii.

Data aparitie 2020
Editie Editia a II a
ISBN 978-606-535-829-4
Loc aparitie Pitesti
Numar de pagini 264
Tip coperta Necartonat
Autor

Nicolae Dita, Doru Dumitrescu

Numar pagini 264
Scroll