Intrarea in vigoare in anul 2010 a primei forme de reglementare a procedurii abreviate de judecata a generat modificari majore in arhitectura procesului penal din Romania Aceste modificari au cauzat direct si imediat practica judiciara neunitara procedura abreviata de judecata fiind gresit inteleasa de foarte multi actori implicati in infaptuirea actului de justitie fie ei avocati procurori sau judecatoriLucrarea Judecata in cazul recunoasterii invinuirii are

Judecata in cazul recunoasterii invinuirii

de Victor Vaduva

Cod produs: 0000198147

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2019

ISBN: 978-606-271-386-7

Numar de pagini: 336

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Intrarea in vigoare in anul 2010 a primei forme de reglementare a procedurii abreviate de judecata a generat modificari majore in arhitectura procesului penal din Romania. Aceste modificari au cauzat direct si imediat practica judiciara neunitara, procedura abreviata de judecata fiind gresit inteleasa de foarte multi actori implicati in infaptuirea actului de justitie, fie ei avocati, procurori sau judecatori.

Lucrarea Judecata in cazul recunoasterii invinuirii are la baza teza de doctorat sustinuta de autor in anul 2018, fiind prima carte de o asemenea amploare la acest moment si un instrument de studiu util pentru practicienii si teoreticienii din tara noastra cu privire la materia procedurii abreviate de judecata.

In acest demers stiintific, avand in vedere ca, in dreptul procesual penal din tara noastra, procedura abreviata de judecata a fost introdusa prin intermediul transplantului unui concept juridic specific nu doar unor alte legislatii, ci chiar unui sistem de drept strain, autorul a evidentiat modalitatea in care au aparut si s-au dezvoltat diferitele tipuri de proceduri abreviate de judecata, proceduri ce fac parte din conceptul mai larg de „justitie negociata”, a descris tendintele de dezvoltare si aplicare ce se inregistreaza in acest moment in privinta acestei noi forme de justitie, atat in sistemul originar, cat si in cel european si a analizat posibila evolutie a formei actuale a institutiei in sistemul nostru de drept.

Astfel, cele sase titluri in care este structurata lucrarea Judecata in cazul recunoasterii invinuirii trateaza aspectele generale privind conceptul de „justitie negociata”, cele doua etape de dezvoltare a procedurii abreviate de judecata in sistemul procesual penal romanesc, plecand de la analiza formelor anterioare de justitie negociata [respectiv prima etapa – judecata in cazul recunoasterii vinovatiei, reglementata prin art. 3201 din Codul de procedura penala din 1968 – si a doua etapa – judecata in cazul recunoasterii invinuirii, reglementata prin art. 349 alin. (2), art. 374 alin. (4), art. 375, art. 377, art. 395 alin. (2) si art. 396 alin. (10) din Codul de procedura penala actual], conditiile preliminare, formale si de fond ale aplicarii procedurii abreviate de judecata, precum si specificul dispozitiilor generale ale judecatii, al judecatii in prima instanta si al cailor de atac in cazul aplicarii acestei proceduri.


Data aparitie 2019
ISBN 978-606-271-386-7
Numar de pagini 336
Autor

Victor Vaduva

Numar pagini 336
Scroll