Jurnalul psihanalitic al unei tinere fete editor Hermine von Hug-Hellmuth cu o introducere de Sigmund Freud „Jurnalul psihanalitic al unei tinere fete“ i-a fost trimis lui Sigmund Freud de catre Hermine von Hug-Hellmuth prima psihanalista care avusese ideea de a introduce jocul in

Jurnalul psihanalitic al unei tinere fete

de editor Hermine von Hug-Hellmuth

Cod produs: 0000219255

Editura: Cartex 2000

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-8893-99-0

Numar de pagini: 288

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Jurnalul psihanalitic al unei tinere fete (editor Hermine von Hug-Hellmuth, cu o introducere de Sigmund Freud)

 

„Jurnalul psihanalitic al unei tinere fete“ i-a fost trimis lui Sigmund Freud de catre Hermine von Hug-Hellmuth, prima psihanalista care avusese ideea de a introduce jocul in tratamentul pacientilor copii. Freud a fost entuziasmat si, intr-o scrisoare din 27 aprilie 1915, incuraja publicarea:

„Acest jurnal este o mica bijuterie. Cred ca, pana acum, nu s-a scris ceva care sa ne permita sa vedem atat de clar in sufletul unei tinere, apartinand lumii noastre din punct de vedere social si cultural, in anii de dezvoltare prepuberala. […] Mai presus de toate, vedem cum misterul vietii sexuale iese la iveala si, apoi, cuprinde intreg sufletul de copil; vedem cat sufera copilul sub sarcina cunostintelor sale secrete si cum devine capabil sa-si duca intreaga povara. Despre toate aceste lucruri avem o descriere atat de fermecatoare, […] incat nu poate sa nu fie de interes major pentru educatori și psihologi.“ (Sigmund Freud)

De la publicarea sa in 1919, „Jurnalul“ a fost obiect de dispute legate de autenticitatea textului si de analize stiintifice si publice. Aceasta marturie a trezirii sexualitatii feminine parea prea aproape de teoriile freudiene si in contrast cu ideologia dominanta. Fetitele nu puteau sti atat de multe. A treia editie, din 1922, a fost complet retrasa din vanzare, iar cea dintai versiune in limba engleza a fost interzisa. Acest jurnal este mai mult decat o marturie, este un fragment de analiza, care va ultragia si azi spiritele ultraconservatoare.

 

Colectia „Canapeaua lui Freud“ va invita la o ora de lectura formativa. Intalnirea cu cartile din aceasta colectie nu va fi neaparat comoda, dar ideile, argumentele, disputele pe care le contin va vor deschide noi orizonturi; va vor oferi modele de interpretare a psihicului uman.


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-8893-99-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 288
Autor

editor Hermine von Hug-Hellmuth

Numar pagini 288
Scroll