„Problematica vietii religioase in perioada totalitara pretul foarte mare platit pentru supravietuirea institutionala si pildele de marturie dar si cele de lasitate sau duplicitate nenumaratele forme de rezistenta multe nestiute sau de compromis salvator necompromitator – toate acestea la trei decenii de la recistigarea libertatii ne chestioneaza imperativ pentru un raspuns Simpozionul International «Dumitru Staniloae» din 2017 a adus impreuna pentru citeva

Martiriu si memorie din Romania comunista.ActaSimpozionului International Dumitru Staniloae 2017

de Radu Preda , Ion Vicovan

Cod produs: 0000210759

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-324-6

Numar de pagini: 392

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

„Problematica vietii religioase in perioada totalitara, pretul foarte mare platit pentru supravietuirea institutionala si pildele de marturie, dar si cele de lasitate sau duplicitate, nenumaratele forme de rezistenta, multe nestiute, sau de compromis salvator, necompromitator – toate acestea, la trei decenii de la recistigarea libertatii, ne chestioneaza imperativ pentru un raspuns. Simpozionul International «Dumitru Staniloae» din 2017 a adus impreuna pentru citeva zile clerici si laici, profesori si cercetatori, tineri nascuti dupa 1989 si martori ai istoriei, din temnitele detentiei anticomuniste sau din exil, teologi si istorici, sociologi si jurnalisti, diplomati si pedagogi, psihologi si muzeografi, pasionati de prezervarea locurilor memoriei si exploratori neobositi ai arhivelor. Cum istoria comunismului este parte a celei largi, o aruncare a navodului cunoasterii in adinc ajuta la o mai buna incadrare si la intelegerea fenomenului in toata amploarea lui.” (Radu Preda, Ion Vicovan)

Radu Preda este conferentiar universitar la catedra de Teologie Sociala a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj si director fondator al Institutului Roman de Studii Interortodoxe, Interconfesionale si Interreligioase (INTER).


Ion Vicovan este decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza”, Iasi, si titularul disciplinei Istoria Bisericii Ortodoxe Romane. Din 1 decembrie 1994 este preot paroh la Parohia Cuvioasa Parascheva din Iasi.


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-324-6
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 392
Tip coperta Necartonat
Autor

Radu Preda , Ion Vicovan

Numar pagini 392
Scroll