Conform datelor unui sondaj realizat de Kantar-TNS politica antisemit&259; a guvernului Antonescu este considerat&259; de majoritatea responden&355;ilor a fi rezultatul influen&355;ei germane 57 Tot Germania este indicat&259; drept principalul responsabil pentru exterminarea evreilor din Rom&226;nia 55 Altfel spus opinia majoritar&259; ignor&259; responsabilitatea prioritar&259; a regimului Antonescu Imaginea asociat&259; mare&537;alului Antonescu r&259;m&226;ne una

Memoria Holocaustului in Romania in perioada postcomunista

de Ed. Coord. Alexandru Florian

Cod produs: 0000180748

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-44-0169-4

Numar de pagini: 312

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Conform datelor unui sondaj realizat de Kantar-TNS, politica antisemită a guvernului Antonescu este considerată de majoritatea respondenţilor a fi rezultatul influenţei germane 57. Tot Germania este indicată drept principalul responsabil pentru exterminarea evreilor din România 55. Altfel spus, opinia majoritară ignoră responsabilitatea prioritară a regimului Antonescu. Imaginea asociată mareșalului Antonescu rămâne una preponderent pozitivă, 26 dintre respondenţi afirmând că acesta a fost un mare patriot și strateg.


Un sondaj de opinie realizat de Kantar-TNS în 2017 arată că 63 dintre români consideră că Holocaustul a avut loc în Germania, în timp ce doar 33 știu că Holocaustul a avut loc și în România. Mai mult, 71 asociază Holocaustul cu lagărele de exterminare naziste și doar 38 și cu deportările în Transnistria. La aproape treizeci de ani de la căderea comunismului, doar unul din trei români știe că Holocaustul a avut loc și în România. Cu alte cuvinte, majoritatea celor intervievaţi fie nu știu că Holocaustul a avut loc și în România, fie îl confundă cu deportarea evreilor la Auschwitz.


Studiile din acest volum se concentrează pe analiza rolului guvernului și al altor categorii de actori publici în construirea, promovarea, apărarea sau, dimpotrivă, contestarea memoriei Holocaustului, dar și a instrumentelor mass media, monumente, acţiuni comemorative prin intermediul cărora este creată memoria publică. Volumul aduce laolaltă o varietate de perspective și propune o cercetare a memoriilor ce coexistă astăzi în spaţiul public românesc, a modului în care memoria Holocaustului poate fi susţinută sau deformată și a manierei în care rememorarea publică a Holocaustului poate fi încurajată în societatea românească actuală.


Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-606-44-0169-4
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 312
Tip coperta Necartonat
Autor

Ed. Coord. Alexandru Florian

Numar pagini 312
Scroll