„Critic moderat al regimului comunist din România Mihai Botez a testat cu relativ succes limitele acestuia Dar disiden&355;a lui Botez care nu a fost imaculat&259; nu ar fi durat f&259;r&259; sprijinul guvernului SUA &351;i al Europei Libere Documentele accesibile în arhivele guvernamentale române&351;ti fragmentare &351;i relativ pu&355;ine sînt insuficiente reconstituirii parcursului s&259;u Evolu&355;ia lui Botez poate fi acum mai bine

Mihai Botez. Trei schite de portret

de Radu Ioanid (editor)

Cod produs: 0000169283

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-467-011-6

Numar de pagini: 448

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

„Critic moderat al regimului comunist din România, Mihai Botez a testat cu relativ succes limitele acestuia. Dar disidenţa lui Botez, care nu a fost imaculată, nu ar fi durat fără sprijinul guvernului SUA şi al Europei Libere. Documentele accesibile în arhivele guvernamentale româneşti, fragmentare şi relativ puţine, sînt insuficiente reconstituirii parcursului său. Evoluţia lui Botez poate fi acum mai bine revelată prin recentele desecretizări ale documentelor aflate în arhivele guvernamentale din SUA, la Departamentul de Stat, FBI, INS şi la diferitele biblioteci prezidenţiale, la care se adaugă documentele din arhiva Europei Libere. Reunind cele mai semnificative dintre aceste documente inedite, cartea oferă cititorului posibilitatea unor noi lecturi în privinţa personalităţii lui Botez.” (Radu Ioanid)

„Celor care nu au trăit într‑un sistem cu partid unic le este greu să evalueze măsura în care se amestecă un asemenea regim în viaţa cetăţenilor. Opoziţia era ghidată de o analiză a riscurilor – ce risca oponentul dacă înfrunta regimul? În unele cazuri, se punea în balanţă şi ce ar putea avea disidentul de cîştigat. Unde îl plasăm pe Mihai Horia Botez în acest spectru al analizei? Iată sarcina pe care şi‑o asumă Radu Ioanid în admirabilul şi convingătorul lui studiu de caz.” (Dennis Deletant)


Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-973-467-011-6
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 448
Tip coperta Necartonat
Autor

Radu Ioanid (editor)

Scroll