Mos Anghel. Capitan Mavromati

de Panait Istrati

Cod produs: 0000226826

Data aparitie: 2021

ISBN: 978-606-793-553-0

Numar de pagini: 224

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Viața lui Panait Istrati este, ea însăși, subiect de roman de aventuri; iar scriitorul este primul care o preface în literatură, întâmplările trăite fiind principala sursă de inspirație pentru pro­pria operă.

Moș Anghel este un asemenea text, căci din cele trei părți care îl alcătuiesc, primele două sunt create pe osatura autobiografică. Personajul al cărui nume dă titlul scrierii este unchiul lui Adrian Zografi, un alter ego al scriitorului.

Un alt personaj masculin cu o poveste de viață impresionantă (și cu un destin apăsător) este căpitanul Mavromati, un grec. Bu­cata autobiografică are ca temă prietenia dintre un adult și un copil de numai 13 ani, ajuns ucenic în crâșma lui Kir Leonida. Pentru copilul Panait Istrati, căpitanul Mavromati este (la fel ca Moș Anghel pentru Adrian) adevăratul tată, pentru că tatăl biolo­gic nu i‑a fost aproape niciodată.

Pe lânga scrierea fascinantă a lui Panait Istrati, cititorii descoperă, prin intermediul capitolului Află mai multe și spune ce crezi, un amplu portret al autorului, diverse informații interesante și cele mai importante păreri critice despre operă, precum și aplicații și exerciții ce le sprijină dezvoltarea creativă.


Data aparitie 2021
ISBN 978-606-793-553-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 224
Tip coperta Necartonat
Autor

Panait Istrati

Numar pagini 224
Scroll