R&259;zboiul rece a reprezentat confruntarea dintre dou&259; sisteme politice – capitalismul &351;i socialismul reprezentate în principal de doi adversari Statele Unite Ale Americii &351;i Uniunea sovietic&259; Conflictul nu s-a rezolvat pe calea luptei armate ci printr-o acerb&259; curs&259; a înarm&259;rilor prin care se urm&259;rea ob&355;inerea celei mai mari influen&355;e în plan interna&355;ionalUnii autori au apreciat c&259;

O istorie a razboiului rece

de Yvan Vander Berghe

Cod produs: 0000197596

Editura: Orizonturi

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-736-411-1

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Războiul rece a reprezentat confruntarea dintre două sisteme politice – capitalismul şi socialismul, reprezentate, în principal, de doi adversari: Statele Unite Ale Americii şi Uniunea sovietică. Conflictul nu s-a rezolvat pe calea luptei armate, ci printr-o acerbă cursă a înarmărilor prin care se urmărea obţinerea celei mai mari influenţe în plan internaţional.

Unii autori au apreciat că Războiul rece a început în anul 1947, fiind declanşat de doctrina Truman în timp ce alţii consideră că fenomenul a luat naştere în 1917, anul în care s-a constituit Uniunea Sovietică. Acest punct de vedere a fost însuşit şi de autorul acestei lucrări, reputatul cercetător, Ivan Van Den Berghe, care îşi dezvoltă susţinerile, raportându-le la această ultimă dată. În opinia sa, marea neînţelegere pe care o atribuie el Războiului rece, nu s-a manifestat la nivelul conducerii ţărilor respective ci doar pentru opinia publică. Niciodată conducătorii celor două ţări nu au crezut cu adevărat că teribila cursă a înarmărilor va conduce la o confruntare directă între ele. Dimpotrivă, ei s-au folosit de climatul Răboiului rece pentru rezolvarea unor probleme interne. Asistăm în prezent la o recrudescenţă a Războiului rece? Indiscutabil că da, atâta vreme cât o serie de tratate delimitare a înarmărilor încep să nu mai fie respectate, crescând ameninţările la adresa păcii. Acum conflictul nu se mai poartă între cele două sisteme – capitalist şi socialist, ci preponderent în plan economic.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-736-411-1
Loc aparitie Bucuresti
Tip coperta Necartonat
Autor

Yvan Vander Berghe

Scroll