1 PandemieAtunci când o pandemie global&259; ucide aproape întreaga omenire un cuplu trecut de prima tinere&539;e se refugiaz&259; la o caban&259; situat&259; pe vârful unui munte Lunile trec &537;i cei doi sunt tot mai rup&539;i de realitate &537;i afecta&539;i de singur&259;tate &537;i izolareAsta pân&259; când într-o noapte pe un viscol puternic cineva bate la

Pandemie… si alte povestiri

de Cosmin Baiu

Cod produs: 0000207092

Editura: Neverland

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-9018-18-7

Numar de pagini: 270

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

1. Pandemie

Atunci când o pandemie globală ucide aproape întreaga omenire, un cuplu trecut de prima tinerețe se refugiază la o cabană situată pe vârful unui munte. Lunile trec și cei doi sunt tot mai rupți de realitate și afectați de singurătate și izolare.

Asta până când într-o noapte, pe un viscol puternic, cineva bate la ușă...

 

2. Monstrul

Într-o după-amiază fierbinte de vară, Ana, o fată de numai 15 ani, așteaptă cu nerăbdare la marginea șoselei pentru a lua o mașină la ocazie. 

După o vreme, un hârb ruginit apare din curbă, reduce șovăitor viteza și în cele din urmă oprește în dreptul fetei. Din spatele volanului o privesc lacom doi ochi de un albastru cenușiu, hipnotizanți, ce par a o atrage fără voia ei înăuntru. Astfel debutează această nuvelă, un thriller captivant, ce se citește cu sufletul la gură!

 

3. Lumea gândacilor

Cum reacționezi atunci când te trezești într-o lume în care locul oamenilor a fost luat dintr-o dată de gândaci enormi și dezgustători?

Pentru a supraviețui, va trebui sa îți joci rolul la perfecție, ca și cum nimic nu s-a întâmplat: să cultivi relațiile sociale, să participi la serviciul religios, să mergi la birou și să încerci chiar să trăiești o poveste de dragoste... O povestire terifiantă, cu un final neașteptat.

 

4. Călător în noapte

Pe o furtună cumplită, doi tineri se încumetă să plece cu mașina din București spre mare, pentru un scurt weekend la plajă. Este miezul nopții și un necunoscut le face semne disperate pe marginea autostrăzii, să oprească.

Urmează un thriller înfricoșător, în care personajele nu sunt ceea ce par, în timp ce stațiunea Mamaia devine un decor suprarealist al unor scene de coșmar.

*

Publicate inițial în mediul online, aceste patru nuvele au cunoscut un succes comercial enorm, fiind în permanență prezente în TOP 50 Google Store și Apple Store Romania, cu review-uri excepționale din partea cititorilor.

 

Cosmin BAIU este autorul romanului istoric „Ultima noapte la Auschwitz” (2020) și al romanului horror „Interviul” (2019), precum și al multor altor volume de ficțiune și dezvoltare personală, distribuite în țară si străinătate.

 

 

            Noua carte a lui Cosmin Baiu reunește în paginile sale patru povestiri depănate în tușe suprarealiste, fantastice, aparent fără legătură una cu cealaltă. În fapt, cele patru povestiri nu reprezintă însă nimic altceva decât piese dintr-unul și același puzzle, deloc fantastic, în ciuda nuanțelor lugubre în care ni-l ipostaziază autorul, ci din păcate cât se poate de bine conexat realității noastre cotidiene, peste care par a se suprapune cu fidelitate într-atât de multe aspecte încât devine de-a dreptul înspăimântător. Un puzzle care oglindește anomaliile sinistre ale unei matrice sociale tot mai dezumanizate, dar și unele dintre cele mai mari controverse existențiale și temeri profunde care țin în tensiune și ajung să contorsioneze într-un mod specific celei mai crunte terori psihicul individului actual de pretutindeni, în general, și a celui care își trăiește viața în România, în mod particular.  

            Astfel, fie că ne oprim la imaginea vieții sociale și individuale devastate de o pandemie atât de ciudată, dar și cât se poate de actuală astăzi pretutindeni pe glob, fie la coșmarul relevat de săvârșirea unor crime abominabile în fundalul cărora se conturază o corupție sistemică cu conexiuni transnaționale, care a ținut prizonier publicul din România, prin intermediul canalelor media, mai bine de o jumătate de an, ori la dramele și destinele frânte cauzate de mult prea desele accidente de circulație într-o țară care duce lipsă de o infrastructură de transport adecvată și psihoza națională aferentă întreținută de aceleași canale media, sau conturul tot mai pronunțat al unei societăți de masă amorfe, guvernate de o corectitudine politică atât de îndoielnică, devoalată de autor prin metafora „lumii gândacilor”, descoperim în „Pandemie... și alte povestiri” a lui Cosmin Baiu toate acele probleme și temeri care ne-au acaparat parcă dintr-o dată și pe nesimțite deformându-ne într-un mod de-a dreptul hidos prezentul.  

Mihai-Bogdan MARIAN 


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-9018-18-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 270
Tip coperta Necartonat
Autor

Cosmin Baiu

Numar pagini 270
Scroll