Pietele de capital sunt apanajul profesionistilor comercianti reprezentand cea mai complexa parte a dreptului comercial Pe aceste piete anumite entitati nu numai societatile comerciale ci si state sau autoritati publice isi pot procura resursele financiare de care au nevoie prin mijloace specifice Scopul reglementarilor aplicabile este de a incuraja investitorii sa-si plaseze economiile in instrumente financiare tranzactionate pe piata stimuland astfel ca mod principal de finantare a

Piete de capital

de Manole Ciprian Popa

Cod produs: 0000213112

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2020

ISBN: 978-606-27-1690-5

Numar de pagini: 392

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Pietele de capital sunt apanajul profesionistilor comercianti, reprezentand cea mai complexa parte a dreptului comercial. Pe aceste piete, anumite entitati, nu numai societatile comerciale, ci si state sau autoritati publice, isi pot procura resursele financiare de care au nevoie prin mijloace specifice. Scopul reglementarilor aplicabile este de a incuraja investitorii sa-si plaseze economiile in instrumente financiare tranzactionate pe piata, stimuland astfel, ca mod principal de finantare a economiei, capitalismul actionarilor. Piata de capital beneficiaza de reglementari proprii, de o arhitectura institutionala proprie sub forma entitatilor reglementate, precum si de o autoritate proprie de reglementare, supraveghere si control a pietei, Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.).

Lucrarea Piete de capital este structurata in VIII capitole si contine repere bibliografice si jurisprudentiale relevante. Pentru a facilita consultarea materialului bibliografic, acesta a fost prezentat la finalul fiecarui capitol. Capitolul I prezinta elementele introductive, notiunile si particularitatile materiei, iar Capitolul II latura institutionala a pietei de capital. Capitolul III trateaza emitentii si investitorii pe piata de capital, iar Capitolul IV speciile de titluri de valoare care se pot tranzactiona pe piata, respectiv instrumentele financiare, in special valorile mobiliare. Capitolul V are ca obiect tranzactiile bursiere cu instrumente financiare, iar Capitolul VI ofertele publice de valori mobiliare. Capitolul VII este dedicat protectiei actionarilor minoritari, iar Capitolul VIII  regulilor aplicabile grupurilor de societati pe piata de capital.

Cursul se adreseaza, in primul rand, studentilor in drept, structura sa raspunzand tematicii disciplinei studiate in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti. Lucrarea poate fi utila si practicienilor dreptului, precum si tuturor celor interesati de reglementarile aplicabile pietelor de capital.


Data aparitie 2020
ISBN 978-606-27-1690-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 392
Autor

Manole Ciprian Popa

Numar pagini 392
Scroll