Cu ocazia Centenarului Romaniei Mari Editura For You iti ofera o carte de exceptie o fresca subiectiva a epocii in care s-a realizat Marea Unire Povestea vietii mele Autobiografia Reginei Maria a Romaniei prilejuieste o privire asupra vietii din culisele unor vremuri framantate Perspectiva autoarei este una privilegiata a unei printese straine care casatorita prea devreme prin jocul marilor familii regale se trezeste captiva intr-un rol si intr-o tara pentru care nu fusese
- 5%

Povestea vietii mele (vol I+II)

de Maria, regina Romaniei

Cod produs: 0000178761

Editura: For You

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-639-261-7

Numar de pagini: 720

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Cu ocazia Centenarului Romaniei Mari, Editura For You iti ofera o carte de exceptie, o fresca subiectiva a epocii in care s-a realizat Marea Unire: Povestea vietii mele. Autobiografia Reginei Maria a Romaniei prilejuieste o privire asupra vietii din culisele unor vremuri framantate. Perspectiva autoarei este una privilegiata, a unei printese straine care, casatorita prea devreme prin jocul marilor familii regale, se trezeste captiva intr-un rol si intr-o tara pentru care nu fusese pregatita.
 
Volumul 1
 
Nascuta dintr-o Mare Ducesa a Rusiei, Maria Alexandrovna, si din Alfred, Duce de Edinburgh, fiu al ilustrei Regine Victoria a Marii Britanii, Maria/Marie are parte de o copilarie feerica si de o adolescenta neumbrita de griji, fara nicio legatura cu lumea realitatilor sociale, politice si economice ale timpului. Aceasta perioada din viata sa formeaza miezul primului volum al cartii de fata.
 
Volumul 2
 
In anii premergatori Marii Uniri din 1918, Principesa Maria ajunsese o femeie frumoasa si plina de viata, despre ale carei farmec si dezinvoltura se vorbea in multe tari. 
 
Amintirile asternute in paginile volumului de fata ne redau o personalitate ce oscileaza dureros intre a-si face datoria fata de tara de adoptie, inclusiv prin a-i oferi „mostenitori”, si impulsurile specifice tineretii, de a trai frumosul in toate manifestarile sale. Aflam, astfel, despre oameni si locuri, despre jocuri politice si viata de familie de la Curtile regale din Europa, precum si despre anevoioasa adaptare a viitoarei regine la stranietatea vietii din Romania.
 
Personalitatile creionate in aceste pagini nu sunt redate ca „personaje”, ci ca fiinte umane, cu greseli si slabiciuni. Ele sunt zugravite intr-un stil fermecator si puternic evocator, oferindu-i astfel cititorului dimensiuni mai aproape de realitate ale unor personalitati ce au capatat in timp proportii mitice.

Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-606-639-261-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 720
Autor

Maria, regina Romaniei

Scroll