Traducere din limba rus&259; &537;i note de Ana&8209;Maria Brezuleanu &537;i Magda AchimUna dintre cele mai r&259;scolitoare epopei ale secolului XXEdi&355;ia de fa&355;&259; în dou&259; volume reprezint&259; traducerea integral&259; a celor &351;ase cicluri ale Povestirilor din Kolîma de Varlam &350;alamov„În Povestiri din Kolîma apar oameni f&259;r&259;

Povestiri din Kolima

de Varlam Salamov

Cod produs: 0000228169

Editura: Polirom S.A.

ISBN: 978-973-468-751-0

Numar de pagini: 656

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Traducere din limba rusă și note de Ana‑Maria Brezuleanu și Magda Achim

Una dintre cele mai răscolitoare epopei ale secolului XX

Ediţia de faţă, în două volume, reprezintă traducerea integrală a celor şase cicluri ale Povestirilor din Kolîma de Varlam Şalamov.

„În Povestiri din Kolîma apar oameni fără biografie, fără trecut şi fără viitor. Prezentul lor seamănă oare cu cel al unei fiare sau este prezentul unui om?... Autorul Povestirilor din Kolîma socoteşte că lagărul este o experienţă negativă pentru om, din primul până în ultimul ceas. Omul nu trebuie să ştie, nici măcar să audă de el. Nici un om nu devine mai bun sau mai puternic după lagăr. Lagărul este o experienţă negativă, o şcoală negativă, înseamnă decădere morală pentru toţi – pentru şefi şi deţinuţi, pentru soldaţii din escortă şi pentru spectatori, pentru trecători şi cititorii de beletristică.” (Varlam Şalamov)

„Fiecare povestire din volumul lui Şalamov îşi are propriile nuanţe tematice şi stilistice, dar ca întreg ele reprezintă ceva rar în literatura modernă: portretul unei personalităţi impresionante, deloc uşor de descifrat. Tonul lui Şalamov se apropie de resemnare, fără ca naratorul să fie vreodată împăcat cu realităţile care-l inspiră. În Povestiri din Kolîma, Şalamov îşi ţine în frâu latura artistică, aşa cum a făcut-o şi în vremea când era deţinut. El nu-şi lasă marile adevăruri în seama retoricii sau în voia emoţiilor; singurul lui scop este exactitatea.” (The New York Review of Books)

„Varlam Şalamov este un cronicar al lucrurilor despre a căror existenţă oamenii n-ar trebui să ştie.” (The Guardian)

„Realităţile care au inspirat Povestirile din Kolîma sunt impresionante, iar talentul lui Şalamov face din ele o lectură devastatoare.” (The Sunday Times)


ISBN 978-973-468-751-0
Numar de pagini 656
Tip coperta Necartonat
Autor

Varlam Salamov

Numar pagini 656
Scroll