Printul Gheorghe Bibescu a publicat cartea „Principatele Romane inaintea Europei” la Paris in anul 1856 cand se desfasura Congresul de pace care a urmat razboiului Crimeii 1853&8209;1856 Scrisa in limba franceza sub titlul „Les Principautés roumains devant l’Europe” cartea a fost tradusa un an mai tarziu in limba romana tot intr-o editie pariziana PRINKIPATELE ROMINE INAINTEA

Principatele Romane inaintea Europei

de Gheorghe Bichicean

Cod produs: 0000252840

Data aparitie: 2023

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-28-1579-0

Numar de pagini: 206

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Printul Gheorghe Bibescu a publicat cartea „Principatele Romane inaintea Europei” la Paris in anul 1856, cand se desfasura Congresul de pace care a urmat razboiului Crimeii (1853‑1856). Scrisa in limba franceza sub titlul „Les Principautés roumains devant l’Europe” cartea a fost tradusa un an mai tarziu in limba romana, tot intr-o editie pariziana: PRINKIPATELE ROMINE INAINTEA EUROПЙ  (exemplar care se gaseste in colectiile Bibliotecii Judeteana ASTRA Sibiu. 
Publicand aceasta carte sub pseudonimul A. Sanejouand in acel context politico-militar european, fostul domnitor al Tarii Romanesti s‑a dovedit a fi un adevarat aparator al idealurilor de unire a celor doua Principate dunarene, inflamand prin mesajul sau spiritele unioniste si dovedindu‑se un foarte bun cunoscator al istoriei romanilor. Argumentele pro‑unioniste pe care le aduce Gheorghe D. Bibescu sunt de ordin istoric, juridic si politic, subliniind statutul de care s‑au bucurat Principatele Romane de‑a lungul veacurilor. Abordarea critica a domniei sale scoate in evidenta si desele critici ce i-au fost aduse, insa cartea pe care a scris-o arata o alta imagine a principelui. Nevoit sa abandoneze tronul la 1848, prin mesajul sau s-a dovedit fidel cauzei Unirii Principatelor Romane la 1859, desi atunci candidatura sa la tronul Tarii Romanesti a esuat.


Data aparitie 2023
Editie Editia I
ISBN 978-606-28-1579-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 206
Tip coperta Necartonat
Autor

Gheorghe Bichicean

Numar pagini 206
Scroll