Print si cersetor Mari Clasici IlustratiIn joaca doi copii fac schimb de haine Fara sa-si dea seama fac schimb si de vieti O comedie satirica clasica scrisa de un maestru al literaturii americane In cartierul din apropierea Podului Londrei in secolul al XVI-lea mare este mizeria Violenta si foamea sunt painea zilnica a tanarului Tom Canty El insa nu viseaza decat palate si lux princiar Nu departe de acolo traieste de altfel un

Print si Cersetor

de Mark Twain

Cod produs: 0000228602

Editura: Arthur

Data aparitie: 2021

ISBN: 978-606-086-287-1

Numar de pagini: 336

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Print si cersetor. Mari Clasici Ilustrati

In joaca, doi copii fac schimb de haine. Fara sa-si dea seama, fac schimb si de vieti. O comedie satirica clasica scrisa de un maestru al literaturii americane
 
In cartierul din apropierea Podului Londrei, in secolul al XVI-lea, mare este mizeria. Violenta si foamea sunt painea zilnica a tanarului Tom Canty. El insa nu viseaza decat palate si lux princiar. Nu departe de acolo traieste de altfel un adevarat print, intr-un palat adevarat: Eduard, fiul regelui Angliei si viitor rege el insusi. Intr-o buna zi, din intamplare, cei doi baieti se intalnesc. Au aceeasi varsta. Arata la fel. De fapt, nu exista decat o singura diferenta intre ei: Tom Canty e un copil din suburbiile Londrei, pe cand Edward Tudor e mostenitorul tronului Angliei. Cat de lipsita de substanta este intr-adevar aceasta diferenta devine limpede cand intalnirea lor accidentala provoaca un schimb de roluri. Cersetorul ajunge prizonierul pompei si absurditatii curtii regale, iar printul vagabondeaza ingrozit prin straturile cele mai de jos ale societatii engleze din acel veac.
 
Din tema identitatilor intersanjabile, Mark Twain a creat un atac sarcastic la adresa ipocriziei si nedreptatii sociale, si, deopotriva, o comedie irezistibila, impregnata cu un simt al jocului entuziast ce apartine perioadei sale celei mai creatoare.
 
Acum sunt strasnic poleit, intr-adevar!... De va merge asa inainte, curand voi fi impopotonat ca o prajina de mai cu zorzoane neinchipuite si mariri amagitoare. Dar le voi pretui, orisicat sunt ele fara de pret, pentru dragostea careia-i stau marturie. Mai bune-s aceste biete ranguri de batjocura ale mele, care vin necerute, date de-o mana curata si-un suflet drept, decat cele adevarate, cumparate prin slugarnicie de la o putere hrapareata si cu suflet mic.
 
Romanul are succes ca o critica a nedreptatilor legale si morale. - Britannica
 
Ilustratii de Anca Smarandache.
 
Traducere din engleza de Eugen B. Marian.

Data aparitie 2021
ISBN 978-606-086-287-1
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 336
Tip coperta Cartonat
Autor

Mark Twain

Numar pagini 336
Scroll