Retiparirea naratiunii Pustnicul Pafnutie si ucenicul sau Ilarion in cunoscuta de-acum colectie Mica Roma XXI coordonata de Cristian Badilita asigura cartii locul pe care il merita in literatura romana In plus editia de fata are meritul de a relua varianta stiintifica a cartii plecand de la manuscrisul initial Pentru a da credibilitate naratiunii sale scriitorul spune la inceputul capitolului XI Povestea din aceasta

Pustnicul si ucenicul sau

de Ion Agarbiceanu

Cod produs: 0000236234

Editura: Vremea

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-081-098-8

Numar de pagini: 174

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Retiparirea naratiunii Pustnicul Pafnutie si ucenicul sau, Ilarion, in cunoscuta de-acum colectie, Mica Roma XXI, coordonata de Cristian Badilita, asigura cartii locul pe care il merita in literatura romana. In plus, editia de fata are meritul de a relua varianta stiintifica a cartii, plecand de la manuscrisul initial.
 
Pentru a da credibilitate naratiunii sale, scriitorul spune, la inceputul capitolului XI: "Povestea din aceasta carte e facuta pe urmele unor vechi insemnari, aflate pe foile mucegaite ale unei bucoavne groase dintr-o sfanta manastire. Cartea poate avea trei sute de ani. Foile tiparite sunt in limba slavoneasca, iar cele netiparite, de la sfarsitul cartii, poarta insemnari in graiul nostru. [...] Dar cea mai lunga insemnare vorbeste despre pustnicul Pafnutie si ucenicul sau, Ilarion. Si la sfarsit se arata cum acest ucenic, Ilarion, intors in lume in puterea barbatiei, a venit iar si s-a asezat la acea Sf. Manastire, ca monah, facandu-i danii multe, si fiind el acum cunoscut cu numele de Ilarion Ciungul."

Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-081-098-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 174
Autor

Ion Agarbiceanu

Numar pagini 174
Scroll