Regimul juridic al societatilor de servicii de investitii financiare in contextul educatiei financiare si al digitalizarii

de Constantin Bucur

Cod produs: 0000237118

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-1039-5

Numar de pagini: 372

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea vizeaza, pe de o parte, regimul juridic al Societaților de Servicii de Investiții Financiare (S.S.I.F.), iar, pe de alta parte, o abordare interdisciplinara a acestora din punct de vedere psihologic, economic și sociologic, cu accent pe doua fenomene de actualitate ale pieței de capital și, chiar mai mult decat atat, ale societații contemporane: nevoia de digitalizare și nevoia de educație financiara.

Din perspectiva structurii lucrarii, primele patru capitole sunt dedicate studiului empiric al regimului juridic al S.S.I.F. Astfel, Capitolul I prezinta aspecte care țin de reglementarea, constituirea și autorizarea S.S.I.F., iar Capitolul II privește acționariatul, administrarea și conducerea S.S.I.F. Capitolul III prezinta o serie de aspecte ce țin de raporturile juridice dintre S.S.I.F., clienți și alte entitați, iar Capitolul IV vizeaza administrarea speciala, rezolutia, dizolvarea, lichidarea și insolvența S.S.I.F.

Capitolul V analizeaza, pe de o parte, conexiunile care se pot stabili intre potențialul investitor de retail, care și-a insușit un nou set de calitați specifice ca urmare a evoluției Internetului, și piața de capital, iar, pe de alta parte, doua fenomene de actualitate pe aceasta piața: digitalizarea și educația financiara.

Tendința de digitalizare, care se manifesta in prezent, nu poate fi analizata fara un alt fenomen de actualitate, și anume acela al nevoii de educație financiara. Studiul realizat prin intermediul prezentei lucrari, din perspectiva interdisciplinara, a scos in evidența caracterul omniprezent al celor doua fenomene evidențiate anterior.


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-1039-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 372
Tip coperta Necartonat
Autor

Constantin Bucur

Numar pagini 372
Scroll