Autoarea fixeaza raportul dintre Constitu&539;ie &537;i deciziile Cur&539;ii constitu&539;ionale dar &537;i locul acestor decizii in cadrul sistemului piramidal al normelor juridice &537;i inevitabil locul Tratatelor de constituire a UE in dreptul intern Cuprinsul lucrarii   Aceasta noua edi&539;ie nu se margine&537;te la o simpla revizuire adaugire cauzata de trecerea timpului ci ofera un nou set de reguli de interpretare a

Repere de intarpretare in drept. Ghid de interpretare in materie civila (editia a II a)

de Lidia Barac

Cod produs: 0000247132

Data aparitie: 2023

Editie: Editia a II a

ISBN: 978-606-39-1181-1

Numar de pagini: 300

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Autoarea fixeaza raportul dintre Constituție și deciziile Curții constituționale, dar și locul acestor decizii in cadrul sistemului piramidal al normelor juridice și, inevitabil, locul Tratatelor de constituire a UE in dreptul intern. 

Cuprinsul lucrarii

   Aceasta noua ediție nu se marginește la o simpla revizuire, adaugire, cauzata de trecerea timpului, ci ofera un nou set de reguli de interpretare a Dreptului in dilema „drept intern – drept european”, avand in vedere apartenența Romaniei la UE și disputele din jurul unor controversate decizii ale CCR, de natura sa afecteze calitatea jurisprudenței și, deopotriva, prestigiul justiției in societate. 

Puncte forte

   Principiile, tehnicile și metodele de interpretare a Dreptului au fost sintetizate in aceasta carte, care ofera un veritabil Ghid de interpretare, atat de necesar judecatorului de astazi.

Public ținta

   Lucrarea este destinata profesioniștilor, practicieni ai dreptului, context in care valoarea ei a fost sugestiv exprimata, inca de la prima ediție, de catre ilustrul profesor universitar dr. Valeriu Stoica, om de cultura, practician al dreptului și, deopotriva, bun cunoscator al sistemului juridic roman. In egala masura, pentru teoreticienii dreptului, lucrarea are valențe universale, astfel cum a marturisit regretatul profesor universitar dr. Gheorghe Mihai, eminent filosof și jurist al timpurilor noastre.

   Nu in ultimul rand, implicarea autoarei in aceasta noua ediție are și valențe personale, ușor identificabile de catre cititor. Pasiunea autoarei se identifica cu dubla exigența in aplicarea dreptului, impusa judecatorului, și anume aceea de a lucra cu mintea și, deopotriva, cu sufletul, ceea ce nu inseamna altceva decat observarea și promovarea valorilor dreptului pentru implinirea scopului sau nobil, circumscris ordinii publice și binelui public.


Data aparitie 2023
Editie Editia a II a
ISBN 978-606-39-1181-1
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 300
Tip coperta Necartonat
Autor

Lidia Barac

Numar pagini 300
Scroll