Ramon Solsona n Barcelona 1950 a venit pentru prima oar&259; în România în 2003 pentru a participa la lansarea versiunii române&537;ti Ceasuri oprite Editura Meronia Biblioteca de Cultur&259; Catalan&259; a celui de-al doilea roman al s&259;u Les hores detingudes 1993 Cartea care distins&259; cu trei prestigioase premii îl impusese ca pe un prozator complex rafinat O nara&539;iune de un lirism re&539;inut despre hazard &537;i destin

Saptesrezece piane

de Ramon Solsona

Cod produs: 0000217683

Editura: Meronia SRL

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-7500-40-0

Numar de pagini: 336

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Ramon Solsona (n. Barcelona, 1950) a venit pentru prima oară în România în 2003 pentru a participa la lansarea versiunii românești (Ceasuri oprite, Editura Meronia, Biblioteca de Cultură Catalană) a celui de-al doilea roman al său, Les hores detingudes (1993). Cartea care, distinsă cu trei prestigioase premii, îl impusese ca pe un prozator complex, rafinat. O narațiune de un lirism reținut despre hazard și destin, alcătuită din suprapunerea trăirilor celor mai apropiate ființe de tânăra de 35 de ani, moartă în vacanță la Ostia, mușcată de un șarpe.

Hazardul sau poate destinul făcuse ca traducerea să fie semnată de catalanofila Lavinia Coman, pianistă și profesoară la Conservatorul din București, soția compozitorului și poetului Nicolae Coman.

Ramon Solsona a revenit, însoțit de soție, în România în 2017. Să calce pe străzile Bucureștiului, să se împiedice poate de o denivelare, să străbată străduțele interbelice, bulevardele cu rănile trecutului alături de cele mai strălucitoare semne ale noului, să se îmbibe cu aromele Cișmigiului sau ale Oborului, să asculte voci ale oamenilor de aici, spre a-și definitiva ultimul său roman, publicat în 2019, Disset pianos (Șaptesprezece piane). O suită de întâmplări declanșate de moartea neașteptată a unui român stabilit la Barcelona, talentat restaurator de piane vechi, pe care apoi, a punt de solfa „gata de sol fa”, cum zice o frumoasă expresie catalană cu sensul de „așa cum trebuie”, le vindea. „Dacă nu scap, nu da pianele pe nimic”, rugămintea lui Péter pentru Mei, partenera sa catalană, însemna să fie vândute cu respectarea demnității nobilelor instrumente, unor iubitori de pian și de muzică, nu en gros sau unor profitori. Și Mei, deși în afara lumii pianelor, și-o asumă ca pe o datorie din dragoste. Este începutul unor noi experiențe și trăiri, la Barcelona și, apoi, la București, care, cum se întâmplă în povești, o fac să descopere că oameni a căror existență nici nu o bănuia, îi pot deveni step family, cum spune ea, dar și că viața celui lângă care trăise atâția ani îi fusese, de fapt, o necunoscută. Câte personaje trăiseră, concomitent sau în timp, în Péter de la Barcelona? Câți oameni pot trăi într-unul singur?


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-7500-40-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 336
Tip coperta Necartonat
Autor

Ramon Solsona

Numar pagini 336
Scroll