Criza provocat&259; de pandemie se dovede&351;te a fi un test pentru democra&355;iile occidentale – în timp ce unele arat&259; c&259; sînt capabile s&259;-i fac&259; fa&355;&259; multe altele înregistreaz&259; e&351;ecuri Pornind de la sl&259;biciunile guvernelor occidentale pe care pandemia de COVID-19 le-a scos în eviden&355;&259; John Micklethwait &351;i Adrian Wooldridge fac o ampl&259; analiz&259; a dec&259;derii Vestului în raport

Semnalul de alarma. De ce pandemia a scos la iveala slabiciunea Vestului si care ar fi remediile

de John Micklewait , Adrian Wooldridge

Cod produs: 0000216361

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-404-5

Numar de pagini: 184

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Criza provocată de pandemie se dovedeşte a fi un test pentru democraţiile occidentale – în timp ce unele arată că sînt capabile să-i facă faţă, multe altele înregistrează eşecuri. Pornind de la slăbiciunile guvernelor occidentale pe care pandemia de COVID-19 le-a scos în evidenţă, John Micklethwait şi Adrian Wooldridge fac o amplă analiză a decăderii Vestului în raport cu Estul asiatic. Începuturile acestui declin, ne arată autorii, trebuie căutate încă în anii 1960, odată cu degradarea a ceea ce anterior fusese o veritabilă artă a guvernării. De atunci incompetenţa şi corupţia unui aparat birocratic din ce în ce mai mare şi mai greoi au tot crescut, iar nemulţumirile cetăţenilor faţă de serviciile publice, în frunte cu sistemele de sănătate şi educaţie tot mai deficitare, s-au acumulat. În final, autorii schiţează un plan detaliat pentru o guvernare mai bună, în aşa fel încît liderii occidentali să poată face faţă cu mai mult succes provocărilor cu care se vor confrunta în viitor.

„Cu inteligenţa şi spiritul de observaţie cu care ne-au obişnuit, John Micklethwait şi Adrian Wooldridge dau o nouă interpretare unei teme vechi: declinul Occidentului. Semnalul de alarmă arată că COVID-19 a scos la iveală nu numai neajunsurile unui preşedinte, ci şi degenerarea mult mai profundă a guvernării declanşată cu mult înainte de 2016. Oare pot SUA şi ce a mai rămas din «Occident» să-şi repare sistemele astfel încît să concureze cu alternativele din Asia de Est? O carte foarte interesantă despre consecinţele politice ale pandemiei.” (Niall Ferguson)

„COVID-19 a fost un semnal de alarmă pentru Vest – mai ales pentru Statele Unite. Micklethwait şi Wooldridge oferă o analiză excelentă a eşecului Occidentului şi un program clar pentru viitor.” (Anne Applebaum)

„O evaluare succintă şi convingătoare a disfuncţiilor guvernării occidentale.” (Publishers Weekly)

„Un compendiu al istoriei politice moderne presărat cu afirmaţii radicale şi istorii revelatoare.” (The New York Times Book Review)


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-404-5
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 184
Tip coperta Necartonat
Autor

John Micklewait , Adrian Wooldridge

Numar pagini 184
Scroll