Prezentul volum este o traducere completa a lucrarii Huang Po Chuan Hsin Fa Yao un text chinezesc din secolul al IX-lea apartinand Maestrului Zen Huang Po cunoscut in japoneza sub numele de Obaku Kuin Se spune ca Buddha si-a expus invataturile in functie de capacitatile intelectuale ale diferitilor sai discipoli sau ale auditorilor care participau ocazional la predicile sale Dintre toti insa numai Kashyapa i-a inteles cu adevarat doctrina si de aceea Buddha i-a

Shin - Mintea universala

de Huang PO

Cod produs: 0000213011

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-111-813-0

Numar de pagini: 160

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Prezentul volum este o traducere completa a lucrarii Huang Po Ch`uan Hsin Fa Yao, un text chinezesc din secolul al IX-lea apartinand Maestrului Zen Huang Po (cunoscut in japoneza sub numele de Obaku Kuin).

 

Se spune ca Buddha si-a expus invataturile in functie de capacitatile intelectuale ale diferitilor sai discipoli sau ale auditorilor care participau ocazional la predicile sale. Dintre toti, insa, numai Kashyapa i-a inteles cu adevarat doctrina, si de aceea Buddha i-a incredintat doar lui invatatura cea mai profunda, in mod mistic "de la Minte la Minte". Kashyapa, la randul sau, i-a transmis mistic doctrina lui Ananda, care a devenit al doilea in linia celor douazeci si opt de patriarhi indieni. Ultimul dintre acestia, Bodhidharma, a parasit India (in secolul al VI-lea) mergand in China pentru a propovadui adevarul de credinta. Aici el a dat nastere unei noi linii de transmitere care a luat sfarsit (ca transmisie de la Minte la Minte) odata cu Hui Neng, al saselea patriarh chinez. Dupa moartea lui Hui Neng au aparut mai multe scoli, insa singura care a supravietuit pana in zilele noastre, pastrand nealterata invatatura fundamentala a intemeietorului budismului, a fost Scoala Iluminarii Spontane.

 

Ca adept al acestei scoli, Huang Po, prin opera pe care a lasat-o si prin neobosita munca de clarificare doctrinala pe care a dus-o, s-a dovedit a fi unul din spiritele cele mai stralucite ale veacului sau, influentand profund dezvoltarea ulterioara a Zen-ului autentic.

Ii datoram lui P`ei Hsiu, discipolul lui Huang Po, ravna si fidelitatea cu care a compilat invataturile sublime ale Maestrului sau, facandu-le astfel accesibile tuturor celor care nazuiesc la o viata spirituala cat mai inalta.


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-973-111-813-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 160
Autor

Huang PO

Numar pagini 160
Scroll