Steaua de argint

de Walls Jeannette

Cod produs: 0000230806

Editura: Young Art

Data aparitie: 2022

ISBN: 978-606-9674-18-5

Numar de pagini: 312

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Altruism și neînfricare // O familie atipică

Bean Holladay are doisprezece ani, iar sora ei Liz, cincisprezece atunci când mama lor, o artistă ratată, în căutarea identității de sine, pleacă de acasă. Speriate că vor ajunge la orfelinat, cele două surori decid să plece în Virginia la fratele mamei, unchiul Tinsley, un om bun, dar strâmtorat, după ce pierde fabrica de bumbac moștenită. Ca să aibă bani de buzunar, surorile decid să se angajeze, iar singurul care le face o ofertă este îngrozitorul Jerry Maddox, maistru la fabrica de bumbac, un om abuziv și obsedat de putere, care o agresează fizic pe Liz. Curajul celor două surori de a-l înfrunta pe Maddox aducând cazul în fața justiției este de admirat, mai ales când instinctul societății este să transforme victima în vinovat, scoțând astfel viața celor două tinere de pe făgașul ei normal.

 

De ce să cumperi cartea

autoarea bestsellerului Castelul de sticlă
o carte ce pune în discuție probleme actuale și reale, cu care adolescenții se pot confrunta oricând
o poveste scrisă cu virtuozitate


5 pastile scurte

Poate se pusese capăt sclaviei acum o sută de ani, au răspuns copiii de culoare, dar până de curând, nu aveau voie să mănânce la Restaurantul Bulldog şi chiar şi acum se uita lumea urât la ei când intrau acolo.

Spălam vasele în bucătărie, când am auzit bătând la uşă. Am dat fuga să văd cine e şi am aprins lumina de pe verandă. Când am deschis uşa, am văzut un bărbat necunoscut în prag, ţinând-o pe Liz de după umeri. Liz plângea. Avea ochii umflaţi şi roşii, avea vânătăi pe obraz şi pe bărbie şi fusta sfâşiată.

— Tinsley, a zis el, aici Bill Corbin.
I-a explicat că eu şi Liz eram în biroul lui şi voiam să depunem plângere împotriva lui Jerry Maddox pentru presupusa tentativă de viol de noaptea trecută. S-a oprit să asculte, apoi a clătinat din cap.

Ne-a spus că poliţiştii au venit la ei acasă şi l-au arestat pe soţul ei, l-au dus la închisoare, i-au luat amprentele şi l-au aruncat într-o celulă. Avocatul aranja procedurile pentru cauţiune chiar în acest moment, şi Jerry avea să fie eliberat până la sfârşitul zilei.

Liz a hotărât să nu meargă nici a doua zi la şcoală. De fapt, a zis că nu voia să iasă din casă până nu-i dispăreau vânătăile de pe faţă. Era vineri, a doua zi după articolul din ziar, iar pe coridoarele de la şcoală situaţia se înrăutăţise. Copiii se strecurau pe la spatele meu, îmi aruncau în cap cocoloaşe de hârtie şi-mi puneau piedică.


Câteva opinii despre carte:

„Steaua de argint este romanul unei scriitoare sigure de sine, mature, calculate […] un bildungsroman atmosferic depre copilărie și adolescență, vremuri în schimbare și legături de familie fragile, dar indestructibile.“ (Dallas Morning News)

„Captivantă…” (People)

„Un roman impresionant... O poveste incitantă despre copilărie, spusă fără sentimentalism.“ (The New York Times Book Review)

„Jeannette Walls știe cum să dea viață personajelor sale și cum să-ți frângă inima.“ (Campus Circle Magazine)

„Noi trei suntem magice”. Așa spunea mama lui Bean și a lui Liz. Un „trib din trei persoane”. Ca cei „trei muschetari, trei magi de la răsărit, trei purceluşi”. Așa spunea înainte să plece și-nainte să se întâmple toate. Probabil că magia nu e suficientă fără iubire. Dar, în același timp, când revine sau e redescoperită, iubirea e magică.


Data aparitie 2022
ISBN 978-606-9674-18-5
Numar de pagini 312
Tip coperta Cartonat
Autor

Walls Jeannette

Numar pagini 312
Scroll