Suprematia constitutiei exprima pozitia supraordonata a legii fundamentale atat in sistemul de drept cat si in tot sistemul social politic al fiecarei tariSuprematia Legii Fundamentale  ar ramane o simpla chestiune teoretica daca nu ar exista garantiile adecvate Justitia constitutionala desemneaza ansamblul institutiilor si al procedurilor prin intermediul carora se garanteaza suprematia Constitutiei Controlul de constitutionalitate al legilor este principala forma a

Suprematia constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor

de Marius Andreescu

Cod produs: 0000248113

Editura: Prouniversitaria

Data aparitie: 2023

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-26-1646-5

Numar de pagini: 396

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Suprematia constitutiei exprima pozitia supraordonata a legii fundamentale atat in sistemul de drept, cat si in tot sistemul social politic al fiecarei tari.

Suprematia Legii Fundamentale  ar ramane o simpla chestiune teoretica daca nu ar exista garantiile adecvate. Justitia constitutionala desemneaza ansamblul institutiilor si al procedurilor prin intermediul carora se garanteaza suprematia Constitutiei. Controlul de constitutionalitate al legilor este principala forma a justitiei constitu­tionale si constituie o baza a democratiei garantand realizarea unui guvernamant democratic, care sa respecte suprematia legii si a Constitutiei.

In aceasta monografie  analizam conceptul și crințele supremației Constituției, precum și competențele justiției constituționale, in mod special controlul de constituționalitate al legilor, din perspectiva istorica și contemporana. 

 Aspectele de noutate constau in analiza  complementara a problematicii supremației Constituției și a justiției constituționale precum și in jurisprudența constituționala cuprinsa in analiza noastra prin care completam  aspectele doctrinare.

  Monografia se adreseaza studenților, masteranzilor și doctoranzilor de le facultațile de drept, specialiștilor și oricarui cititor interesat sa  cunoasca aspecte esențiale  ale constituționalismului romanesc contemporan.


Data aparitie 2023
Editie Editia I
ISBN 978-606-26-1646-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 396
Tip coperta Necartonat
Autor

Marius Andreescu

Numar pagini 396
Scroll