In 1953 avea premiera la Paris intr-un mic teatru de avangarda Asteptandu-l pe Godot Imensa popularitate pe care piesa a castigat-o in cativa ani avea sa usureze nasterea unui nou tip de teatru Creatorii lui – Samuel Beckett Eugène Ionesco Arthur Adamov Harold Pinter etc – doreau sa spulbere conventiile dramatice nu erau interesati de realismul psihologic dar ii preocupa neputinta de a ne intelege unii pe altii Si pentru ca fenomenul trebuia sa poarte un nume i

Teatrul absurdului

de Martin Esslin

Cod produs: 0000180323

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-43-0396-7

Numar de pagini: 592

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

In 1953 avea premiera la Paris, intr-un mic teatru de avangarda, Asteptandu-l pe Godot. Imensa popularitate pe care piesa a castigat-o in cativa ani avea sa usureze nasterea unui nou tip de teatru. Creatorii lui – Samuel Beckett, Eugène Ionesco, Arthur Adamov, Harold Pinter etc. – doreau sa spulbere conventiile dramatice, nu erau interesati de realismul psihologic, dar ii preocupa neputinta de a ne intelege unii pe altii. Si, pentru ca fenomenul trebuia sa poarte un nume, i l-a dat Martin Esslin in 1961 scriind aceasta carte deschizatoare de drumuri despre autorii care au dramatizat absurdul conditiei umane.

Intrebarile lor despre cautarea sensului sunt si astazi, in mileniul III, la fel de provocatoare si la fel de necesare ca la momentul in care vagabonzii lui Beckett au fost vazuti prima data asteptand sub un copac un binefacator misterios, care nu are sa vina niciodata. Teatrul absurdului ramane aceeasi lucrare de referinta, obligatorie pentru oricine studiaza teatrul.


Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-606-43-0396-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 592
Tip coperta Necartonat
Autor

Martin Esslin

Numar pagini 592
Scroll