Teoria generala a dreptului reprezinta una dintre cele mai vaste ramuri ale stiintelor juridice facand parte din ramura stiintelor juridice fundamentale Elementele de constanta a dreptului – privind existenta diferitelor sisteme de drept principiile de baza factorii de influentare a dreptului functiile si finalitatile dreptului conceptul de drept in forma sa cea mai abstracta tehnica normarii si alte aspecte care tin de fenomenul juridic in ansamblul sau – sunt

Teoria generala a dreptului. Curs pentru studentii anului I (editia a II a)

de Veronica Rebreanu

Cod produs: 0000243843

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2022

Editie: Editia a II a

ISBN: 978-606-27-2140-4

Numar de pagini: 320

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Teoria generala a dreptului reprezinta una dintre cele mai vaste ramuri ale stiintelor juridice, facand parte din ramura stiintelor juridice fundamentale.
Elementele de constanta a dreptului – privind existenta diferitelor sisteme de drept, principiile de baza, factorii de influentare a dreptului, functiile si finalitatile dreptului, conceptul de drept in forma sa cea mai abstracta, tehnica normarii si alte aspecte care tin de fenomenul juridic in ansamblul sau – sunt analizate, explicate, interpretate, aprofundate in prima instanta in cadrul teoriei dreptului. Sistemele de drept despre care se invata astazi s-ar putea sa dainuie inca multa vreme, s-ar putea sa suporte mici ajustari pe ici pe acolo intr-un proces firesc de adaptare la noi factori de influentare, s-ar putea sa se schimbe radical in scurt timp. Ceea ce este important de tinut minte este ca, deocamdata, orice sistem de drept ce guverneaza societatea umana se bazeaza exact pe elementele studiate la teoria generala a dreptului. Se pot schimba unele valori, se pot schimba normele juridice care le ocrotesc, insa conceptele studiate in cadrul disciplinei teoria generala a dreptului – nu. Nu inca.

Lucrarea de fata cuprinde doar ideile primare ce stau la baza predarii disciplinei Teoria generala a dreptului in semestrul I al primului an de studiu la Facultatea de Drept. Editia a 2-a a lucrarii Teoria generala a dreptului. Curs pentru studentii anului I se adreseaza si tuturor celor care sunt interesati de o familiarizare cu intelesul termenilor si conceptelor cu care opereaza sistemul nostru de drept, precum si celor care urmaresc clarificarea unor notiuni, sedimentarea altora, reamintirea unor concepte.

Intr-un curs de introducere si familiarizare a studentilor anului I cu fenomenul juridic si terminologia juridica, cu accente pe teoria normativa a dreptului, ceea ce ne intereseaza este crearea unei baze de cunostinte de maxima generalitate, cunostinte care transcend sistemul dreptului, fara a avea pretentia de a epuiza exhaustiv temele abordate, fara intentia de a oferi vreun raspuns ultim si categoric tuturor intrebarilor pe care (si) le-ar putea adresa studentul insusi.

Pentru a facilita intelegerea si aprofundarea fenomenului juridic, volumul de fata se completeaza cu lucrarea Teoria generala a dreptului. Suport pentru orele de seminar, editia a 2-a, revizuita si adaugita, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2022.

Invitam studentii la o reflectare profunda asupra celor studiate intrucat mereu ramane o poarta deschisa spre analizarea fenomenului juridic, interpretarea si aplicarea dreptului, potrivit viziunii personale a fiecaruia, potrivit spontaneitatii in gandire si actiune specifice fiintei umane.

Veronica Rebreanu este lector la Facultatea de Drept a Universitatii Babes Bolyai Cluj Napoca si titular de curs la materiile: Teoria generala a dreptului, Probleme speciale de Teoria dreptului si Dreptul mediului.


Data aparitie 2022
Editie Editia a II a
ISBN 978-606-27-2140-4
Numar de pagini 320
Autor

Veronica Rebreanu

Numar pagini 320
Scroll