Volumul de fa&539;a reprezinta o culegere de texte &537;i exerci&539;ii pentru practica limbii bulgare Lucrarea a fost gandita ca un auxiliar menit sa ajute in principal studen&539;ii romani care studiaza limba bulgara contemporana Aceasta propune o abordare moderna atat din punctul de vedere al lexicului utilizat cat &537;i din cel al gestionarii &537;i organizarii informa&539;iei Conceptul de baza in realizarea acestei culegeri este acela de actualitate – ne dorim ca

Texte si exercitii pentru practica limbii bulgare

de Andreea Radu-Bejenaru

Cod produs: 0000235376

Editura: Prouniversitaria

Data aparitie: 2022

ISBN: 978-606-26-1569-7

Numar de pagini: 146

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Volumul de fața reprezinta o culegere de texte și exerciții pentru practica limbii bulgare. Lucrarea a fost gandita ca un auxiliar menit sa ajute, in principal, studenții romani care studiaza limba bulgara contemporana. Aceasta propune o abordare moderna atat din punctul de vedere al lexicului utilizat, cat și din cel al gestionarii și organizarii informației. Conceptul de baza in realizarea acestei culegeri este acela de actualitate – ne dorim ca studenții sa poata avea contact cu limba bulgara utilizata in prezent, cu situații de comunicare reale, care sa le stimuleze creativitatea discursiva și sa ii ajute sa depașeasca obstacolele ivite in comunicare. In aceeași nota, exercițiile se axeaza pe dezvoltarea capacitații de ințelegere și interpretare a textului, precum și pe dezvoltarea abilitaților conversaționale.

Lucrarea este structurata pe trei niveluri de dificultate, lucru care se reflecta atat in complexitatea exercițiilor create, cat și in tematica textelor alese. Dintre temele tratate le amintim pe urmatoarele: familie, calatorie, cumparaturi (nivelul 1), interviu de angajare, dieta, servicii bancare (nivelul 2), geopolitica, sustenabilitate, sanatate mintala (nivelul 3). Fiecare text este insoțit de trei instrumente ajutatoare, respectiv de un vocabular ce cuprinde cuvintele noi, de o secțiune de expresii fixe des utilizate, precum și de o secțiune explicativa pentru prescurtari, unde este cazul.

La finalul celor douazeci și una de lecții sunt redate zece texte ce aparțin celor cinci stiluri funcționale ale limbii bulgare (juridic-administrativ, publicistic, științific, beletristic și colocvial), cate doua pentru fiecare stil. Acestea sunt insoțite de o scurta caracterizare a fiecarui stil in parte și au fost introduse cu scopul de a servi analizei libere și traducerii.


Data aparitie 2022
ISBN 978-606-26-1569-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 146
Tip coperta Necartonat
Autor

Andreea Radu-Bejenaru

Numar pagini 146
Scroll